banner78
banner25

Edirne'yi uçuracak fırsat!
16 Ekim 1997 tarihinde yapımına başlanan ancak dönemin hükümetleri tarafından yapımı askıya alınan Demirhanlı havaalanı yine gündemde.

Uçakların Edirne semalarında uçması için 1997 yılında atılan temelle sevince boğulan Edirnelilerin bu sevincini kursağında bırakan devlet aradan geçen 16 yılın sonunda tekrar kolları sıvayarak bu bölgeye yatırımcı çekmeye çalışıyor.

Ülkemizde havacılık sektöründe önemli bir yeri olan bir firmanın girişimlerinin sonuç vermesi durumunda Edirne İstanbul başta olmak üzere Edirne Ankara ve diğer iller arasında Cessna ve charter tipi uçakların uçuşuna olanak sağlayacak bir proje hayata geçecek.

Demirhanlı havaalanının alt yapısını inceleyen ve geçtiğimiz günlerde Edirne’ye gelen firmanın alt yapı çalışmalarını tamamlayarak uçakların iniş ve kalkışına hazır hale getirilebileceği müjdesini verdikleri, bundan böyle taksi gibi uçakların yolcularını İstanbul’a taşımalarının alınacak izinler sonarsında gerçeklemesinin an meselesi olduğu yönünde görüş bildirdiklerini öğrenildi.

Öte yandan özel  bir üniversitenin de sivil havacılık bölümü açma girişimlerinin olduğu ve sivil havacılık meslek lisesi gibi bölümlerinin de açılmasının konuşulduğu öğrenildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30