banner137
banner25

Edirne'ye uzay üssü gibi hastane!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Edirne’de yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi temel atma törenine katıldı.63 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 400 yataklı Devlet Hastanesinin 2014 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Ak Parti Hükümetinin Edirne adına yaptığı en önemli yatırımlarda biri olarak bilinen ve Edirne’de büyük bir ihtiyaca cevap verecek olan Edirne Devlet Hastanesinin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

50 yıldan fazla bir süredir 2 ayrı binada ve farklı noktalarda hizmet veren Edirne’deki Devlet hastaneleri bundan böyle tek bir çatı altında toplanacak.Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “yıllar sonra sağlık konusunda hiç kimse teknoloji anlamında eksiği konuşmayacak.Sıkıntısını çekeceğimiz tek bir konu var.Oda yetişmiş uzman hekim açığı,tıp doktorları,sağlık çalışanları, hemşireler.Ne yazık ki son beş yıl öncesine kadar.Üniversitelerimize,tıp fakültelerimize bu ülkede bu ülke insanına yeterinden fazla hekim var diyerek,son 20 yılda tıp fakültelerine kontenjan var diyerek ve arttırmayan,hekim fazlası var diyen bir zihniyetin sıkıntılarını çekiyoruz.Önümüzdeki 10 yılda bu sıkıntılarla karşı karşıya kalacağız.Çok iyi hastaneler yapmak bizim için artık sorun değil.İdeal teknolojileri artık o hastanelere koymak bizim için sorun değil.Bu hastanelerde insanımıza hizmet edecek uzmanı bulmak ne yazık ki önümüzdeki beşli,onlu yıllarda  zor bulursunuz”dedi.

Son 20 yılda beş bin civarında tıp öğrencisi alındığını ve bu alınan öğrencilerin sayısını beş yıl önce ilk defa iki bin beş yüz kadar arttırabildiklerini söyleyen Müezzinoğlu “zaman içinde bu sayıyı 4bin beş kadar arttırdık.Bugün için tıp fakültelerine aldığımız öğrenci sayısı 9 bin 9 bin beş yüz civarında”şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu konuşmasını sürdürürken arka fonun net görünemediğini belirterek hastanenin yapıldığı alanın nasıl bir manzarası olduğunu anlatmaya çalıştı.Bu sırada görevlilerin arkada bulunan panoyu sökerek açması ve manzarayı göstermeye çalışması dikkat çekti.

Aile hekimliği konusunda vatandaşları uyaran ve verimli değerlendirebilmek adına hekimleri planlı kullanmak gerektiğini aktaran Bakan Müezzinoğlu “bir vatandaşımız bana profesörlere ulaşamıyoruz dedi.Burada sistem çok önemli.Sistem aile hekimine ulaşıp ulaşamadığını ulaşamadıysa bana her türlü hesabı sorabilmek.Aile hekiminden sonraki sistemi mutlaka onun kanalıyla uzmansa, hangi dal uzmanı,o dal uzmanı bir hoca ise hangi hocaya havale edeceğini veya sevk edeceğini planlaması lazım.Dolayısıyla ben gece yarısı göğüsüm sıkışıyor hemen profesöre ulaşmalıyım diye bir sistem dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile yoktur zaten böyle bir sistemde olmaz”diyerek hekim kullanımına dikkat çekti.

Konuşmanın ardından hastanenin arazisini inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Bakan Müezzinoğlu uygulanan projenin bir başka örneği olmadığını ve projelerinin her yerde farklılık gösterdiğini ve o ilin yapısına göre uygulandığını kaydetti.

 Adının Edirne Devlet Hastanesi olacağını belirten Bakan Müezzinoğlu temel atma töreninin ardından bir başka programa katılmak üzere buradan ayrıldı.

400 Yatak kapasiteli inşaa edilmesi planlanan  Edirne Devlet Hastanesinin yer teslimi 10.09.2012 tarihinde yapıldı. 70.541.696 TL'ye mal olacak olan hastane 63.000 m2 arsa üzerine inşaa edilecek. 49.530  m2 kapalı alana sahip olacak olan hastanede tek ve çift kişilik nitelikli odalar, 400 nitelikli yatak kapasitesine sahip olacaktır. 204'ü Açık 292'si kapalı olmak üzere toplam 496 araç kapasiteli otoparklara sahip olacak hastanede tuvalet ve duşlu 80'i tek yataklı, 110'u çift yataklı olmak üzere 190 nitelikli hasta odası yer alacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30