banner137
banner25

Edirne'de yemek kültürü konuşuldu!
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Ev sahipliğinde düzenlenen bir toplantıda Edirne ilindeki yemek kültürünü genişletmek ve yaymak adına yapılması gerekenler önemli isimlerin katılımıyla masaya yatırıldı.

Selimiye Camii ve külliyesinin UNESCO "dünya miras listesine girmesi ile Edirne'nin ulusal ve uluslararası tanınırlığının arttığı düşüncesinde olan ETSO yönetimi, İktisadı İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derman Küçükaltan, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, ETSO Yön. Kur. Bşk. Recep Zıpkınkurt, EDESOB Başkanı Emin İnağ, Doç. Dr. Nezih Müftügül, Araştırmacı Yazar Müşerref Gizerler, EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz,iş adamı,turizmci Murat Tuzcu,Bülent Öniz, Beytullah Günaydın, Diyetisyen Hazal Aydın’ın katılımıyla bir toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya katılan Turkish Do&Co. Hijyen ve Kalite Direktörü Doç. Dr. Nezih Müftügil Edirne'de yeme-içme kültürünün tanıtımı ve sektörel bazda çeşitliliğinin geliştirilmesi için ulusal basında da yer alacak eylem planlarına ihtiyaç olduğu, bunun içinde sektörün İstanbul’da önde gelen aktörleri ile görüşmeler yaptığını belirterek “görüşmeler sonucu “Food In Life” dergisi organizasyonu ile Eylül ayı içerisinde yaklaşık 30 kişilik bir heyetin (yemek yazarı, gurme ve 5 yıldızlı otellerin mutfak şefleri) Edirne'nin yemek çeşitlerini yerinde tatmak, ticarileştirmeye yönelik değerlendirmeler ve önerilerde bulunmak amacıyla kenti konaklamalı ziyaret edecek.Bu ziyaretin de tanıtımda yararlı olacağına inanıyorum”dedi.

Bunun üzerine katılımcılar Edirne Yemek Kültürü'nün tanıtımında kısa ve uzun vadede yapılması gerekenler üzerinde görüşlerini beyan ederek tartışmayı zenginleştirdiler.

Eylül ayı içerisinde yapılması düşünülen etkinlik ile ilgili olarak daha şimdiden çalışmalara başlandığı öğrenildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30