banner78
banner25

Edirne Türkçe olimpiyatlara hazır!
Serhat şehir 22 ülkeden 60 öğrenciye 4 Haziran günü ağırlayacak. Geçen yıl 25 bin kişinin üzerinde insanın katıldığı olimpiyatlara bu yıl 40 bin civarında bir katılım bekleniyor.
 
TÜRKÇEDER'le birlikte festivalin Edirne ayağını organize eden Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) yönetimi, organizasyona katkı sağlayanlar, sponsorlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı konuşmada dilin, bir medeniyeti oluşturmanın en önemli argümanı olduğunu ifade etti.
Türkçenin önemine inandıklarını anlatan Tanrıkulu, "Türkçe'nin zenginliği olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda belediye olarak üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırdık sevgili dostlarımızla birlikte üzerimize düşeni yerine getirdik." dedi.
 
BİŞDER Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Kurt, yabancı ülkelerden gelen çocukların başarılı performanslarının yanında Türkçe okumayı, yazmayı ve düşünmeyi kendilerine gösterdiğini söyledi. Bu ruhu öğrencilere veren öğretmenlerin fedakarlıklarının göz önünde bulundurulması gerektiğini anlatan Kurt, "Zira yıl boyunca oldukça yoğun çalışmalar yapıyorlar. Bu çocukları yetiştiriyorlar. Sadece gül bahçesinde birer buket gül sunuyorlar. 2 bin sayısı sadece bir buket. Binlerce yabancı öğrencilere Türkçe'yi öğretiyor. Türkler çok seviyorlar. Yurt dışındaki gezilerimizde bunları daha net görüyoruz." açıklamasını yaptı.
 
Dernek Genel Sekreteri Yasin Atik ise bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrencinin Türkiye'ye geldiğini hatırlattı. Şarkı, şiir, folklor yarışmalarında kendi ülkelerinde birinci olan öğrencilerin Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Atik, Edirne'deki etkinliklere ise 22 ülkeden 60 öğrencinin gösteri yapacağını ifade etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
edirnede dil 11 yıl önce

edirnede dil kültür adına yapılan bu rezaleti görmek istemiyoruz

banner30