banner137
banner25

Edirne Trafiği bayan polislere emanet!
Edirne’de artan şehir içi trafiği Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli bayan polis memurlarına emanet.
Her geçen gün artan trafik sorunlarının çözümü konusunda önemli bir adım atan Edirne Emniyet Müdürlüğü, sürücülerle irtibatı sağlamak, saygıyı ön plana çıkarmak adına şehiriçi trafik müdürlüğüne bayan memur takviyesi yaptı.
46 personelin çalıştığı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde 9 bayan memurun olması sürücülerinde gözünden kaçmıyor.
Tavırları,duruşları ve hitabeti ile dikkat çeken bayan memurlar kentin en işlek caddelerinde trafik tanzimi yaparken, emniyet kemeri uygulaması,sürücü denetimi gibi konularda da yaptıkları uygulamalarla büyük takdir topluyorlar.
Özellikle erkek memurların cezai durumlarda yaşadıkları sorunları kendilerinin yaşamadıklarını belirten bayan memurlar ceza işlemi sırasında ceza kestikleri sürücünün dahi kendilerine teşekkür ettiğini belirterek trafik urallarına uymanın yanı sıra saygıyıda kazandırdıklarını ifade ediyorlar.
Gündüz görevinde çalışan ve şimdilik gece görevine verilmeyen bayan memurlar ilk sabah 07:30 itibari ile iş başı yapıyorlar.
Son yıllarda yoğun turist alan Edirne ilinde turistlerinde ilgisini çeken bayan memurlar görsel anlamda da tüm dikkatlerin üzerlerine toplanmasına neden oluyorlar.
20 yıldır polis memuru olarak görev yapan Sevda Can, Altı ay önce başladığı trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğündeki görevinde tecrübesi ile de göz dolduruyor. Can yaptığı görev hakkında “Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevliyim daha önce adli birimlerde görev yaptım. Dışarıdan bakıldığında basit bir birim gibi gözükebilir ancak içine girdiğimde gerçekten Trafik Şubesi'ndeki arkadaşların çok zor şartlar altında çalıştığını gördüm. Özellikle kural ihlali yapan sürücülerin kendilerine cezai işlem uygulaması sırasında memur arkadaşlarımıza kaba davrandıklarını ancak biz bayanlar Trafik Şube'de görev aldıktan sonra bu dengenin sağlandığını düşünüyorum. Daha nazik, daha kibar ve arada her hangi sözlü bir tartışma olmadan gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz”şeklinde konuştu.
Bir diğer bayan memur Hacer Yağar ise 10 yıldır trafik birimlerinde polis memuru olarak görev yaptığını belirterek “Edirne İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü'nde ekip memuru olarak görev yapmaktayım. Mesleğimiz de bir bayan olarak karşılaştığımız en büyük zorluk, çalışma şartları sanırım. Onun dışında biraz dışarda çalışmanın sıkıntıları var. Mesleğimi severek yaptığım için bunların üstesinden geliyorum. Bir bayan memur olarak sürücülerle çok fazla polemiğe girmiyorum. Her hangi bir problemde yaşamadım”dedi.
Emniyet Müdürlüğü kadrosunda ki bayan memurların sayısının en çok Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde olduğunu bildiklerini ve şubelerinin kent trafiğini yönettiklerini belirten bayan memurlardan Demet Yiğit, "Edirne İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü'nde 2 yıldır polis memuru olarak görev yapmaktayım. Evliyim, eşim de polis memuru. İkimiz de mesleğin güçlüklerini yaşıyoruz ancak bu engel teşkil etmiyor”dedi.
Yiğit sürücülerle yaşadıkları diyalogun önemine dikkat çekerek bir bayan olmanın avantajını her zaman yaşadıklarını ve sorunların azaldığını belirterek “Biz bayanlar olarak ekibe çıktığımızdan bu yana vatandaşla olan diyaloglarda sorunlar daha azaldı. "Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" sözü biz de daha çok geçerliliğini artırdı. Çünkü biz nasıl karşı tarafa üslubumuzu gösterirsek karşı tarafta aynı şekilde bize o şekilde gösteriyor. Bu da bayanlar olarak avantaj haline geldi."dedi.
Mesleğinin henüz birinci yılını dolduracak olan genç polis memuru Aslı Aydın ise Ben önce Çevik Kuvvette çalışıyordum. Daha sonra trafiğe geldim. Bu birime geldiğimde kendimi daha aktif buldum. Gerek bayanların gerek erkeklerin olsun bizlere tepkileri daha farklı oluyor. Örneğin bayan sürücülerle karşılaştığımızda bizlere karşı daha rahat hissediyorlar kendilerini. Hem cinslerini gördüklerinde daha gülümser buluyoruz onları. Erkek sürücüler ise, ceza yazdığımızda örneğin teşekkür edebiliyorlar, iyi dileklerde bulunup ayrılabiliyorlar”dedi.
Sürücüler ise yapılan uygulamadan bir hayli memnun.Bayanlarında bu tür görevlerde yer almalarının önemli olduğunu belirten sürücüler bayanların bu işe daha da yakıştığını belirtiyorlar.
Yaptıkları yeni uygulama hakkında bilgi veren Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan da, Bayanların daha dikkatli olduğunu belirterek “Erkek memurlarla olan ilişkilere baktığımızda biraz zaman zaman tartışmalar oluyor ama bayanlarda böyle bir şey yaşamadık. Bazen bizi de arıyorlar bayanların iletişiminden, hitabından memnun olduklarını söylüyorlar. Nezaketen bayanlar bizi ikaz ettiğinden uymak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Bu iletişimin çok faydalı olduğunu gördük. Bazı sürücülerimiz sinirlenip tepki gösterecekleri yerde bayanları gördüklerinde vazgeçiyorlar. "Haklısınız hanım efendi, doğru söylüyorsunuz" şeklinde uyumlu ve sağlıklı iletişimin kurulduğunu görüyoruz”dedi.
Tepkiler olumlu geldiği sürece bayan memurları görevlendirmeye devam edeceklerini kaydeden Emniyet Müdürü Ceylan “Şu anda 9 bayan arkadaşımız bu güzergahlarda görev yapıyorlar. Emniyet kemeri, küçük bebeklerin ön tarafa oturtulmaması, sağdaki koltukta oturanın kucağında çocuk olmaması konusunu işliyoruz. Cep telefonuyla konuşulmaması, motosikletliler varsa mutlaka kask takmaları gerektiği belirtiliyor”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30