banner78
banner25

Dünya Edirne'yi konuşacak!
"Gladyatör", "Akıl Oyunları" ve "Robin Hood" gibi filmlerle tanınan 49 yaşındaki Avustralyalı ünlü aktör Russell Crowe, oyuncu ve yönetmenliğini yapacağı Çanakkale Savaşı'nın konu edildiği ‘The Water Diviner' filminin çekimleri için geldiği Türkiye’nin ikinci ayağı olan Edirne’de iki gün süre ile filme konu olabilecek tarihi ve turistik yerleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Dün öğlen saatlerinde Karayolu ile Çanakkale’den Edirne’ye gelerek burada gezi ve incelemelerde bulunan Crowe, geceyi Edirne’de RYS otelde geçirdi.

Gece geç saate oturmak yerine erken yatarak dinlenmeyi tercih eden Crowe, sabah erken saatlerde Edirne Valisi Hasan Duruer,Sağlık Bakanı Danışmanı Tuna Bekleviç ile bir araya gelerek Karaağaç semtinde bulunan eski İstasyon binası ve tarihi bir konakta inceleme yaptı.Korumalarının görüntü alınmaması için büyük çaba sarf ettiği inceleme gezisinde Vali Duruer devreye girerek çekim yapılmasına olanak sağladı.

Karaağaç semtinde istasyon binası ve tarihi konağı gezdikten sonra gazetecilere el sallayarak selam veren Crowe birde gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.Daha sonra Crowe tarihi evlerin bulunduğu ve eski Vali Konağı olarak bilenen şimdiki Devlet konuk evine gelerek burada da incelemelerde bulundu.Gezinin ardından Ekmekçizade kervansarayına gelerek burada inceleme yapan ünlü aktör Crowe binanın eski oluşuna ve mimarisine hayran kaldığını belirterek bir süre yönetmeni ile göçrüştü.Işıkların söndürülmesini isteyen Crowe gün ışığınının içeri süzülüşünü bir süre izledi ve ardından ışıkların yakılmasını istedi.Tarihi yapıya hayran kalan Crowe’nin filme ait iki veya üç bölümü Edirne’de çekme düşüncesinde olduğu ancak gördükleri sonrasında filmin büyük bir bölümünü burada çekme niyetine girdiği öğrenildi.Konu hakkında açıklama yapan İl Valisi Hasan Duruer Edirne’nin tarihi güzellikleri ve yapıları ile bir sinema platosu olduğunu belirterek “bugün Russel Crowe ile birlikte Edirne’deki tarihi mekanları geziyoruz.1915 yılında Çanakkale savaşlarını anlatan bir filmi Edirne’de çekilmesine karar verildi.Tarihi mekanların gezilmesi sırasında da kendisi burada çok rahatlıkla film çekilebileceği konusunda irade beyan etti”dedi.

Ünlü aktör Edirne gezisi sırasında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ninde makamına uğrayarak burada kent hakkında bilgi aldı ve kentte incelemelerine devam etti.

Avustralyalı ünlü aktör Russell Crowe’un gün çerisinde kentten ayrılması ve ilerleyen haftalarda tekrar gelerek geniş bir inceleme yapması bekleniyor.

Senaryosunu Andrew Knight ve Andrew Anastasios'un yazdığı Çanakkale filmi çekimlerine 2013 yılı sonlarına doğru başlanacağı “The Water Diviner” adlı filmde Çanakkale Savaşı sırasında kaybolan iki oğlunu arayan Avustralyalı bir babanın 1919'da Türkiye'ye gelişinin konu edileceği belirtiliyor: konu edilecek.

Fear of Gods Films'ten Keith Rodger ile Hopscotch Features'tan Troy Lum ve Andrew Mason'un yapımcılığını üstleneceği film, Avustralya ve Türkiye'de çekilecek.  


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30