banner137
banner25

Düğün sönük te olsa başladı!
Bu yıl 652 ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri açılışı düzenlenen törenlerle başladı.

Edirne’nin düğünü olarak bilinen ve Edirne Belediyesi ev sah,ipliğinde gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri bir hafta süre ile Edirne’de adeta bayram havasında geçecek.

Yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile şenlenecek olan cadde ve sokaklarda vatandaşlar bir hafta süre ile eğlenceye doyacaklar.

Kültür Haftası etkinliklerinin açılışı öncesinde Edirne Belediyesi önünde toplanan kortej daha sonra buradan hareketle Atatürk anıtına kadar yaya olarak yürüdü ve burada saygı duruşunda bulunularak okunan İstiklal marşı ile göndere bayrak çekildi.Kortejin Saraçlar caddesini takiben yaya olarak gösterilerin ve açılış programının yapılacağı 25 Kasım Şehir stadına gelmesi ile başlayan etkinliklerde yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri geçiş yaparak yerlerini aldılar ve 652 nci Kırkpınar ağası Seyfettin Selim,Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Edirne Vali Vekili Abdullah Arslaner birer konuşma yaptılar.

Ağa Seyfettin Selim yaptığı konuşmada Tarihi Kırkpınar’ın anına şanına yakışır bir şekilde geçmesini dileyerek tüm vatandaşlara iyi eğlenceler dileyerek Kırkpınar’a sahip çıkmalarını istedi.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise Edirne’nin geldiği noktaya dikkat çekerek kentin Selimiye cami başta olmak üzere Kırkpınar’ıyla da UNESCO kültür mirası listesinde yerini aldığını ifade ederek elde bulunan güzelliklerin yaşayan insanlar tarafından değerinin bilinmesi gerektiğini ve bunlara sahip çıkılması gerektiğini belirti.

Vali Vekili Abdullah Arslaner ise Edirne olarak bu geleneğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek “bu bizim için bir geleneği yaşatmaktansa büyük bir hatıraya sahip çıkma gayretidir”dedi.

Konuşmaların ardından yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi ve programın açılış ayağı bu alanda tamamlanmış oldu.

Yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri hafta boyunca kentin değişik noktalarında devam edecek olup Yağlı Güreşlerin açılışı 5 Temmuz Cuma günü yapılacak ve güreşçiler çayıra salınacak…  


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30