banner78
banner25

Devlet Hastanesinin sistemi çöktü!
 Türkiye genelinde önceki gün dünyaca ünlü hacker grubu ‘Anonymous’ tarafından çökertilen 33 devlet hastanesi bilişim sistemi arasında 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nin de olduğu öğrenildi. Randevusunu internet üzerinden veya telefonla alıp hastaneye giden Edirneliler dün sıkıntılı saatler yaşarken, bilgisayarların çalışmadığı, bilgilere ulaşılamadığı hastanede adeta yıllar öncesine dönülüp, elle reçete yazıldığı belirtildi.

Dünya genelinde 'Anonymous' adıyla tanınan, çeşitli siyasi olayları devlete ait sitelere saldırılar düzenleyerek protesto eden hacker grubunun Türkiye genelinde çökerttiği 33 devlet hastanesi bilişim sistemi arasında Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nin de bulunduğu öğrenilirken, randevuyla hastaneye gelen hastaların sıkıntılı saatler yaşadığı belirtildi. Türkiye genelinde etkilenen diğer 32 hastane gibi Edirne'de bilgisayarların çalışmadığı ve bilgilere ulaşılamadığı için hasta hizmetlerinin gün boyunca sıkıntılı şekilde sürdürüldüğü ifade edildi.

REÇETELER ELLE YAZILDI

Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne sabah saatlerinde gelen hastalar bilgisayarların ve sistemin çalışmadığını görünce küçük çaplı şok yaşarken, bir süre 90'lı yıllardaki sisteme dönüldüğü de belirtildi.

YEDEKLEMELER YÜKLENDİ, NORMALE DÖNÜLMEYE BAŞLANDI

Hastaların sırada bekleyip muayeneye alındığı ve elle reçete yazıldığı öğrenilirken, yetkililerden konuyla ilgili alınan bilgiye göre hastane bilgi yönetim sistemine yapılan saldırının ardından, bilgilerin yedeklerinin devreye sokulduğu aktarıldı. Konuyla ilgili konuşan yetkililer, hacker grubu tarafından çökertilen hastane bilgi sisteminin yedekleme işlemini yaptıklarını, bu süre içerisinde de hastaların mağdur edilmeden muayenelerinin yapılmaya çalışıldığı belirtildi.
Bilgi işlem uzmanları ise yaşanan sıkıntının basit gibi görünsede birçok kişinin verisinin ve bilgilerinin söz konusu hackerler tarafından ele geçirilmiş olabileceğini ve ne amaçlı kullanılacağının bilinmemesinin düşündürücü olduğunu ifade ediyorlar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30