banner137
banner25

Denetim mi yok, rant mı çok!
İlimizde son günlerde mantar gibi yükselen binalar dikkat çekerken,beraberinde getirdiği imar sorunları da akıllarda soru işaretleri oluşmasına nede oluyor.
Yeni yerleşim bölgesinde imara açılan alanlara 15-20 kat imar verilirken uygulanan imar planına önem verilmediği ve düzenlemeler başta olmak üzere alt yapının da yerinde ve uygun olmadığı görülüyor.
Daha önceden haber konusu yaptığımız ve Saraçhane semtine inişte görüntülediğimiz inşaat halindeki binanın balkonlarının yola çıkmış olması belediye yetkililerini harekete geçirerek yıkım yaptırması yerinde karşılanırken, aynı uygulamaların Bostanpazarı civarındaki yeni inşaatlarda da yapılması dikkat çekti.
İsmail Güner İlköğretim okulu civarında yapılan inşaatların tamamında yapılan bu uygulamada da balkonların yola çıktığı ve mevcut imar hattının aksine balkonların yolun üzerinde olduğu görüldü.
İnşaatı yapan müteahhidin yanı sıra kontrolü yapan firmanın belediyeye yakın isimlerden oluşuyor olması ve uygulamanın bu firmanın tarafından yapılıyor olması dikkatlerden kaçmadı.
Vatandaşlar imar hattının herkes için geçerli olduğunu sonradan yapılan inşaatlara böyle bir ayrıcalığın verilmediğini belirterek “giriş katlarının hatta uygun, ancak balkonların yola ve imar hattının dışına çıkıyor olması manidar”diyerek yapılan uygulamaya belediyenin açıkça göz yumduğunu ve bunun farklı anlamlara yol açtığını ifade ettiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30