banner137
banner25

Denemeç “Kürt halkı AK parti’ye oy veriyor”
AK Parti Ankara Milletvekili Reha Denemeç, çözüm sürecini anlatmak için geldiği Edirne’de, sürece destek vermeyen CHP’yi ve MHP’yi eleştirdi. CHP’de, ulusalcı ve sosyal demokratların çatışma yaşadığını kaydeden Denemeç, şehit olaylarının da MHP’nin oy oranını yükselttiğini, MHP’nin de bu nedenden ötürü sürece karşı çıktığını belirtti ve kürt halkının Ak partiye oy verdiğini kaydetti.
Denemeç, partisinin Edirne İl Başkanlığı tarafından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda çözüm sürecini anlattı. Türkiye’deki Kürt nüfusunun çok büyük bir bölümünün AK Parti’ye oy verdiğini kaydeden Denemeç, “PKK sempatizanı veya BDP’ye oy veren insanlar değil. Bu insanlar İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de yaşadığı gibi Diyarbakır’da, Mardin’de, Urfa’da Siverek’te, Van’da Bitlis’te, Türkiye’nin her yerinde yaşıyorlar” dedi.
Konuşmasında, çözüm sürecine destek vermeyen CHP’yi ve MHP’yi eleştiren Denemeç, MHP’nin şehit cenazelerinden güç kazandığını ve bu yüzden sürece destek vermediğini iddia etti. Denemeç, MHP ile ilgili olarak şunları söyledi:
‘ŞEHİT OLAYLARININ DEVAM ETMESİ MHP’YE GÜÇ KATIYOR’
“Ne zaman şehit cenazeleri artsa Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyları artıyor. Bunu biz gözlemliyorduk çok net olarak. Bunu söylemek çok hoş bir şey değil ama bir gerçek ve ne zaman bir şehit cenazesi olsa eskiden o şehit cenazelerini provoke eden birtakım gruplar vardı. Hep slogan atıp malum işaretleri yaparak belirli mesajlar veriyorlardı. Şimdi baktığımız zaman bu sürece en çok karşı çıkan, Milliyetçi Hareket Partisi. Çünkü siyaseten olayların devam etmesi MHP’ye bir şekilde güç kazandırıyor. Acı ama gerçek. Bunu kendileri de biliyor. Belki o tabanda bu olayların durmasını isteyen çok insanımız var ama siyaseten bu olayların durması demek MHP’nin 1995 yılarındaki oy seviyesine dönmesi demek. Baktığımızda en son 12 Eylül’den önceki 1977 Genel Seçimlerinde 6,7 MHP’nin oy oranı. Böyle bir oy gücü var ama yüzde 10’un üzerine çıkması genelde bu tür olayların devam etmesinden oluyor.”
CHP’nin sürece karşı net bir tavır koyamadığını söyleyen Denemeç, “CHP bu sürece karşı mı değil mi yanında mı ne olduğu da tam belli değil. Kararsızlık içinde bir parti CHP. Onun içerisinde ulusalcı bir grup var bir de gerçekten sosyal demokrat olarak inanan bir grup var. Onların çatışmasını görüyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bir genel başkan yardımcısı diyor ki bu sürecin yanındayız iki gün sonra görevden alınıyor. CHP bunu demokratik bir partiyiz diye açıklıyor ama bu demokrasi değildir. Bir parti demokratik olabilir her türlü şey tartışılabilir ama partinin yönetim seviyesindeki insanlar o tartışma esnasında aynı fikirde olmasalar bile o toplu karara uymak zorundadırlar” diye konuştu.
Toplantının geri kalan kısmı soru cevap şeklinde geçilirken toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, AK Parti Edirne İl Başkanı Avukat Müjdat Kahve, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30