banner78
banner25

Değirmendereli
CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli,partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında Edirne gündemi başta olmak üzere ülke gündemine dair konulara değinerek açıklama yaptı.

Hükümetin açılım sürecinde izlediği politikayı eleştiren Değirmendereli , "PKK ile anlaşma yaptılar. Bunun hiçbir hukuki dayanağı yok. Başbakan da, Genelkurmay Başkanı da bu konuyla ilgili yüce divanlık olacak" dedi.

“Artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Bu son olaylar Sayın Başbakan'a Çankaya yolunu kapatmıştır" diyen Değirmendereli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son olarak yaşadığımız Gezi Parkı eylemlerinde gördük ki apolitik olarak değerlendirilen gençler sokağa çıkıp özgürlük istedi. Birçok genç, özel hayatlarına müdahale edildiğini düşünüyor. Demokrasiden yana olan herkes bunu gördü. Hatta tüm dünya gördü ama Başbakan ve bakanları bu olayları hep 'dış odakların işi' diye nitelendirdi. Sürekli Almanlara ve İngilizlere suçlamalar yöneltti. Başbakan, İngilizlerin 'Kanal İstanbul' projesine karşı olduğunu ve bu nedenle Türkiye'yi karıştırmak istediklerini kaydetti. Açıklıyorum; Kanal İstanbul hayal projesidir. Bunu Başbakan sadece kendi kararıyla hayata geçirmez. Uluslar arası sorumluluklar nedeniyle bu mümkün değil. Karadeniz'deki tüm ülkeler onay vermeli. Ayrıca yaptığımız araştırma nezdinde Boğazdan 2012 yılında 40 binden fazla gemi geçmiş. Bunların 10 bini tanker. Toplam geçen gemilerden sadece yüzde 5'i İngiliz. Bu da Başbakan'ın 'Kanal İstanbul'a İngilizler karşı çıkıyor' söylemini ortadan kaldırıyor.

Ayrıca bu son yaşanan olaylarda faiz lobisinin parmağı olduğu ileri sürülüyor. Türkiye AKP iktidarından önce son 30 yılda 137 milyar TL faiz öderken son 10 yılda 438 milyar TL faiz ödedi. Bu da faiz lobisini kimin beslediğini çok iyi ortaya koyuyor. Gezi Parkı olayları sonrası artık rüzgar tersine döndü. Hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Gezi parkı olayları, Sayın Başbakan'a Çankaya yolunu kapatmıştır. Başbakan artık tükenmiş durumda. Ayrıca PKK ile anlaşma yaptılar. Bunun hiçbir hukuki dayanağı yok. Başbakan da, Genelkurmay Başkanı da bu konuyla ilgili yüce divanlık olacak. PKK'ya gösterilen hoşgörü, Gezi Parkı direnişçilerine gösterilmedi."

Toplantıda, Edirne gündemine dair açıklamalarda da bulunan Milletvekili Kemal Değirmendereli, mis meyve sabunu konusunun Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşüldüğünü belirterek, "Mis sabunu Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan geleneksel bir el sanatı. Edirne'de şu an 2 bin vatandaşımız bu işten ekmek yiyor. Bu rakam, Edirne'de turizmin gelişmesiyle daha da artacak. Konuyla ilgili çalışmalarımızı komisyona sunacağız" dedi.

Yerle seçimler öncesi CHP'deki adaylık süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Değirmendereli, 15 Temmuz'a kadar yönetimlerde görev alıp da adaylık düşünen isimlerin istifa edeceğini, 31 Temmuz'a kadar da kimin hangi göreve talip olduğunun belirleneceğini söyledi. Tüm aday adaylarının parti içi eğitimden geçirileceğini de kaydeden Değirmendereli, "İl Genel Meclisi sıralamasında da, Belediye Meclisi sıralamasında da, Belediye Başkanlığı adaylığında da tercihler kimsenin şahsi talebi doğrultusunda olmayacak. Adayların belirlenmesi konusunda parti tabanının ve kamuoyunun sesi dinlenecek" dedi.

Değirmendereli son olarak AKP Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük'ün bir toplantıda Trakya'daki CHP'lilere terörist benzetmesiyle ilgili olarak, "Bu açıklama, arkadaşımızın siyaseti bilmemesinden kaynaklanıyor" değerlendirmesini yaptı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30