banner78
banner25

Dar-ül Hadis Bahçesinde bir araya geldiler!

Sosyal kişiliği ile bilinen Dar-ül Hadis Camii İmam Hatibi Hafız Mahmut Eroğlu bugün gerçekleştirdiği bir etkinlikle Edirne’de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Yerel ve Ulusal basın temsilcilerini Edirne’nin en eski camilerinden birisi olan ve kendisinin de görev yaptığı cami olan Dar-ül Hadis Camii’nde bir araya getirerek “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında mangal partisi düzenleyen Mahmut Eroğlu, kendisinin yerel ve ulusal basın temsilcileri ile diyalogunun iyi olmasından dolayı böyle bir etkinliği düzenlediğini kaydetti.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftasının bu yıl Kurban bayramı nedeniyle 13-17 Ekim tarihleri arasında kutlandığını belirten Eroğlu “Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinlikler çerçevesinde kutlanıyor. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en büyük Sivil Toplum Kurumu olarak, Diyanet-Sen olarak kutladığımız gibi müftülüğümüz de resmi törenlerle bu haftayı en güzel şekilde değerlendiriyor. Bizler, Edirne din görevlileri olarak, Edirne'mizde milletin sesi, soluğu olan evlerimize çeşitli haberleri taşıyıp bizleri bilgilendiren kardeşlerimizle bir araya gelmek istedik. Minare gölgesinde bu ikramları sizlere yapıyoruz. Bu ikramları Edirne'deki din görevlisi arkadaşlarımız adına sizlere yaptık”dedi.

Eroğlu din görevlisinin sadece camide namaz kıldıran kişi olarak bilinmemesi gerektiğini, hayatın her anında her daim yanınızda olan bir kişi olarak bilinmesi gerektiği vurgusunu yaparak “bizler milletimizin doğumundan, ölümüne kadar her anında yanındayız.doğum olduğu zaman bizler vatandaşımızın yanındayız.Askere giderken yanındayız,nişanında,düğününde mutlu gününde yanındayız.Öldüğü zaman yanındayız.Kırkında,yedisinde,elli ikisinde hep yanındayız.Biz milletimizle hep iç içeyiz.Bizlerde kesinlikle mesai mefhumu yok.24 saat kapımız çalınsa vatandaşımızın hizmetimdeyiz.Bizler hizmet adamlarıyız”diyerek mesleklerinin insan hayatındaki yerini ve önemini belirtti.

Öte yandan Eroğlu din görevlilerinin görev yaptıkları bölgede en büyük sorunun lojman sorunu olduğunu belirterek Devlet büyüklerinden bu konuda destek istedi ve TOKİ tarafından sağlanacak imkanlardan yararlanmak istediklerini ifade ederek destek istedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30