banner137
banner25

Çöpler yer altına!
Edirne Belediyesi uzun bir süredir sürdürdüğü çöplerin yer altına alınması çalışmalarını tamamladı.Kentin büyük bir bölümünün sit bölgesi olması ve araç trafik yoğunlu ile bu noktalarda ki yolların darlığı düşünüldüğünde mevcut çöp konteynırlarının trafiği çöp alım zamanlarında sıkıntıyı sokmasından dolayı belediye yeni konteynır çalışması başlattı.

Şimdilik kentin belli noktalarında yapılan çalışmayla yerin altına indirilen konteynırlar pilot uygulama olarak Abdurrahman mahallesi Carrefour market karşısı, Askerlik Şubesi Jandarma karşısı ve Adliye çevresine konuldu.

Zemine açılan çukura oturtulan asansörlü çöp konteynırlarından ilk etapta 20 adet koyulacağı, bu sayının ilerleyen günlerde 50 adede çıkarılması planlanıyor.

Yer üstünde bulunan çöp konteynırlarının sıcak havada koku yapması ve çöp sularının yerlere akmasından dolayı turizm kenti Edirne’de istenmeyen görüntüler oluşturduğunu fark eden belediye yetkilileri çareyi konteynırları yer altına almakta bulduklarını ifade ediyorlar.

Uygulamanın başarılı olması durumunda merkezi noktalarda yapılacak çalışmalarla konteynırlar yer altına alınacak.Bu sayede  yerden tasarruf edileceğini belirten belediye yetkilileri, konteynırların özel araçlarla alımının yapılacağını çöp kapağının kapalı ve pedallı sistem olduğu için çok fazla koku ve sinek üremesinde mümkün olmayacağını belirtiyorlar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30