banner78
banner25

Çocuklara özel oyun alanı!
Ülkelerinde yaşadıkları sıkıntılardan kaçarak yeni bir yaşam arayışı içine giren yabancı uyruklu kişiler için Edirne’de yapılan Geri Gönderme Merkezine yeni bir bölüm ilave edildi.Emniyet yetkililerinin gördüğü lüzum üzerine yabancı uyruklu şahısların beraberinde gelirken yakalanan ve geri gönderme süresinde yanlarında bulunan çocuklarına yönelik yapılan çocuk oyun alanı hizmete girdi.
Edirne Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü,Edirne Belediye Başkanlığı ve Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından verilen destek ile hazırlanan ve kalan yabancıların çocuklarının boş zamanlarını oyun oynayarak ve eğlenerek geçirmelerini sağlayan oyun alanı Vali yardımcısı Nedim Özırmak, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve diğer ilgililer tarafından açıldı.
Vali Yardımcısı Özırmak açılışta yaptığı konuşmada Çocukların zamanlarını iyi geçirebilmesi için çok güzel bir yer olduğunu belirterek “buranın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Edirne Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Tanrıkulu ise çocuklara her zaman özel bir ilgisi olduğunu hatırlatarak yapımı sürecinde duvarda bulunan resimlerin yapılmasında bizzat kendisinin bulunduğunu ve el emeği ile destek verdiğini kaydetti.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürk de Geri Gönderme Merkezi'nde 197 yabancı uyrukluyu misafir bulunduğunu bunlardan 14'ünün çocuk olduğunu söyleyerek yakalanan kaçaklar arasında en fazla Suriye uyruklu kişilerin bulunduğunu ve Edirne'nin sınır kenti olması nedeniyle her yıl çok sayıda kaçak yakalandığını kaydetti.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30