banner78
banner25

Ceylan “Kurumlar arası işbirliği şart”
Edirne Emniyet Müdürlüğü madde bağımlılığı konusunda geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.
Edirne Valiliği tarafından başlatılan bir çalışma ile kurumlar arasında bir koordinasyonu gerektiren program dahilinde Valilik,Emniyet Müdürlüğü,Milli Eğitim Müdürlüğü,Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü,Sağlık İl Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi işbirliği ile bir komisyon oluşturuldu.
Oluşturulan komisyonun başlattığı çalışmalar doğrultusunda ilk olarak uçucu madde satışı yapan iş yerlerine uyarılarak yapılarak küçük yaşta çocuklara bu tür maddelerin satışının yapılmaması bilgisi verildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan 13 civarında tedavi görmesi gereken madde bağımlısı çocuğun belirlendiğini ve bu yaş grubunun karıştığı suçların haritasının çıkartılarak çalışmalara başladıklarını belirtti. 2012 yılında değişik suçlardan 973 çocuğa polis tarafından işlem yapıldığını hatırlatan İl Emniyet Müdürü Ceylan “Bu sayı 2013 yılının 2,5 aylık dönemi içerisinde 189 olarak gerçekleşti. Çocuklardan 8 tanesi cinsel istismar, 27 hırsızlık, 9 uyuşturucu madde kullanan ve satan, 49 kasten yaralama, 96 tane ise diğer suçlara bulaştı”dedi.
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, madde bağımlısı ve diğer suçlara bulaşmış çocukların topluma kazandırılması için polis tedbirlerinin yeterli olamayacağını ifade ederek kurumlar arasında işbirliğine dikkat çekti ve madde bağımlısı çocukların topluma yeniden kazandırılması için ailelerle yaptıkları görüşmelerden olumlu geri dönüşüm alındığını söyledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30