banner78
banner25

Camide ezan dinledi!
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova, ‘Aziz Konstantin ve Elena İsim Bayramı’ nedeniyle Edirne’deki Konstantin ve Elena Bulgar Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı. Kilisedeki ayin sonrası Selimiye Cami’ni ziyaret eden Popova, burada eşarp takıp ezan dinledi.
 
Bulgarlar için önemli dini günlerden biri olan ‘Aziz Konstantin ve Elena İsim Bayramı’, Edirne’nin Kirişhane semtindeki Konstantin ve Elena Bulgar Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova’nın da katıldığı ayinde ilahiler ve dualar okundu.
 
İstanbul Rahibi Angel Velkov tarafından yönetilen ayinin ilk bölümü, kilise içinde yapıldı. Hz. İsa’nın fotoğraflarının bulunduğu masa üzerindeki suyu kutsayan Rahip Velkov, suyu daha sonra ayini izleyenlerin üzerine serpti. Duaların okunmasının ardından ayine kilisenin bahçesinde devam edildi. Kilisedeki kutlamalar, Bulgaristan Halkoyunları Topluluğu’nun gösterilerinin ardından sona erdi.
 
KİLİSEDEN ÇIKTI CAMİYE GİRDİ
 
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova, kilisedeki ayinin ardından UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Selimiye Cami’ni ziyaret etti. Camiye eşarp takarak giren Popova, caminin mimarisi karşısında hayranlığını gizleyemedi. Cami Müezzini Hüseyin Özpınar’dan ezan dinleyen Popova, cami çıkışı yaptığı açıklamada, “Hangi ırktan olursa olsun insanlar hep aynı şeyler için dua eder” dedi. Popova, şunları söyledi:
 
‘İNSANLAR HEP AYNI ŞEYLER İÇİN DUA EDER’
 
“21 Mayıs Sveti Konstantin ve Elena Bayramı Bulgaristan’da coşkulu bir şekilde kutlanıyor. Biz de bu bayramı kutlamak için Edirne’ye geldik. Konstantin ve Elena Kilisesi de, Selimiye Camisi de Allah’ın evi. İslam ve Hıristiyan âleminde insanlar hep aynı şey için dua ederler. Hangi ırktan olursan olsun insanlar hep aynı şey için dua eder. Bulgaristan’da da çok cami var. Bulgaristan’a her gelen Müslüman serbestçe camilerde dua edebilir. Kiliseye de gidebilir. Bu açıdan hiçbir fark yok. İnsanlar hem dini yaşasın hem de dualarını etsin.”
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30