banner78
banner25

Bunlarda VİP göçmen!
Yasa dışı göçle mücadele eden Edirne İl jandarma Komutanlığı insan tacirlerine karşı başlattığı operasyonlara ağırlık verince karadan geçişi tercih eden tacirler bu defa rotasını deniz yoluna çevirdiler.
Türkiye’ye gelerek İstanbul’da anlaştıkları insan tacirlerine ödedikleri belli paralar ile Avrupa’ya yasa dışı yollarla gitmek isteyen göçmenler,Yunanistan’ın sınıra çektiği tel örgü ve ardından belli aralıklarla kara sınırına koyduğu nöbetçilerle adeta sınırdan geçişi imkansız hale getirdiler.
İnsan tacirlerinin her yolu denediği göçmen kaçakçılığında karadan vazgeçen tacirler bu seferde deniz yoluna yöneldiler.
Edirne merkeze bağlı Erikli tatil beldesine İstanbul’dan aldıkları ve kişi başı VİP olduğu gerekçesi ile 6 bin dolara anlaştıkları göçmenleri getiren şebeke jandarmanın çalışması ile kıskıvrak yakalandılar.
İstanbul’dan aldıkları 44 kişiyi VİP araçları ile Erikli sahiline karayolu ile getiren ve buradan ayarladıkları yelkenli ile Yunanistan’a götürecek olan 4 göçmen organizatörü suçüstü yakaladılar.
Kıyıya indirdikleri 44 kişiyi sahildeki kumsalda bekleten ve buradan şişme botlarla Amerikan bayraklı yelkenliye taşıyacak olan insan tacirleri karşılarında Jandarma ekiplerini görünce neye uğradıklarını şaşırdılar.Aralarında 10 günlük bebeğinde bulunduğu yaşları 2 ila 13 arasında değişen 12 si çocuk toplam 44 kişiyi yelkenli tekneye taşımaya çalışan insan tacirlerine baskın yapan Jandarma ekipleri biri İran uyruklu, 3 ü Türk 4 organizatörü yakaladılar.Daha önceden göçmen kaçakçılığı suçundan sabıkası bulunan R.S. isimli şahsa ait olduğu belirlenen 12.8 metrelik yelkenli yat ile Yunanistan’a götürecekleri 44 kişiyi de yakalayan jandarma ekipleri olayda kullanılan bir adet minibüs ve bir adet şişme botada el koydular.
İnsan tacirlerinin göçmenleri İstanbul’dan vip taşımacılığın yapıldığı araçlarla getirdikleri belirlenirken,kişi başı alınan 6 bin dolarlık ücretin vip yolculuk bedeli olduğu,diğer nehirden geçişlerde fiyatın 2 bin dolar seviyelerinde olduğu ifade edildi.
Edinilen bilgiye göre umut yolculuğuna çıkan Afganistan,Pakistan,İran, Suriye,Myammar,uyruklu oldukları belirlenen 44 kişinin Yunanistan’da bir adrese teslim edileceği ve Afgan uyruklu bir göçmenin on gün önce İstanbul’da doğum yaparak tehlikeli deniz yolculuğuna bebeği ile çıkmak üzere olduğunun anlaşıldığı belirtildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30