banner78
banner25

Bulgar tır şoförleri sınır kapattı!
Bulgaristan’da bulunan bir tır firmasının sahibi ve Bulgaristan Nakliyecileri Derneği Başkanı Petkov Angelov kendilerine haksız uygulama yapıldığı gerekçesi ile Türk tarafına olan tepkisini dile getirmek adına her iki ülke sınırını tır ulaşımına kapattı.
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü yaşanan sınır kapatma olayının ikincisi bu sabah yeniden yaşandı.Türkiye’nin Kapıkule sınır kapısı karşılığı olan Bulgaristan tarafında ki Kapitan Androevo sınır kapısını sabah saatlerinde kapatan Bulgaristan Nakliyecileri Derneği Başkanı Petkov Angelov isteklerine Türk makamlarınca cevap verene kadar sınır kapama eylemine devam edeceklerini belirti.Polisin gözü önünde legal bir olaymış gibi yaşanan bu olay en çok sırada bekleyen ve mağdur edildiklerini öne süren Türk tır sürücülerini etkiledi.
Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sınır kapılarında olan Hamzabeyli-Lesova ve Kapıkule –Kapitan Andreova sınır kapılarını tır araçları ile giriş ve çıkışa kapatan Bulgaristan Nakliyecileri Derneği Başkanı ve üyeleri Türk gümrüğü tarafından kendilerine haksızlık yapıldığını ileri sürerek çözümün sağlanması için Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığına Türk Dış İşleri Bakanlığından gelecek cevabı beklediklerini ifade etti.
Sınırın karşı tarafından Bulgaristan’ın Harmanlı kasabasına kadar yaklaşık 40 km tır kuyruğu oluştuğunu belirten Türk Tır sürücüleri ise Türk yetkililerinden yardım istediklerini ve kendilerinin sınıra 200 metre kalmasına rağmen ülkelerine giremediklerini belirttiler.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Gürkan Örgel, Bulgar tır şoförlerinin, Türkiye'nin uyguladığı mevzuattan rahatsız ve haksız olduklarını söyleyerek Bulgar tırcılar, Bulgaristan geçiş belgesi alıyorlar. Belge kontrolünde uygun olmayan geçiş belgesi nedeniyle uygun geçiş belgesi istiyoruz. Bu olaydan dolayı rahatsız oldukları için boykot yapıyorlar. Bu haksız bir rekabete neden olduğu için biz Türk nakliyecisini korumak zorundayız.”dedi. Örgel, "Biz mevzuatımızı uyguluyoruz. Bizim gümrüklerimizde bir sıkıntı
 yok ancak Bulgar tırcıların boykotu nedeniyle geçişler sağlanamıyor. Bulgar
hükümetinin de boykotu önlemek için herhangi bir müdahalede bulunmadığını
biliyoruz" dedi.
Sınırın ne kadar kapalı kalacağı konusunda ise net bir açıklama yapılmıyor.hafta sonu olması sebebiyle Türk tarafında 6 km, Bulgaristan tarafındfan ise 40 km yen yakın tır kuyruğu olduğu ifade ediliyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30