banner137
banner25

Boykot kalktı!
Bulgaristan’da bulunan bir tır firmasının sahibi ve aynı zamanda Bulgaristan Nakliyecileri Derneği Başkanı Petko Angelov’un yaptığı uygulama Türkiye ile Bulgaristan arasındaki nakliye taşımacılığını durdurdu.
İki gün önce başlatılan ve ilkini geçtiğimiz hafta yaptıkları uygulama ile Bulgaristan’ın Kapitan Andreovo sınır kapısı başta olmak üzere Lesova sınır kapısındada gerçekleştiren nakliyeciler Türk Gümrüğü tarafından taşıma belgelerinin kabul görmemesini protesto etmek için sınır kapılarını büyük araç trafiğine kapattılar.
Kapıkule sınır kapısının karşı tarafında bulunan Kapitan Andreovo sınır kapısının ön tarafına çektikleri tır araçları ile gümrük sahasına giriş ve çıkışa izin vermeyen nakliyecilerin bu eylemi ise Bulgar polisi ve AB üyesi ülkelerince adeta seyrediliyor.
300 tır aracı bulunan Bulgaristan Nakliyecileri Derneği Başkanı Petko Angelov’un tır araçlarının kullandığı evrakların Kapıkule tarafından Ulaştırma Bankalığının ön gördüğü şekilde olmamasından kaynaklanan protesto eyleminin ne kadar süreceği ise henüz netlik kazanmadı.
25 saate yakın bir süredir kuyrukta bekleyen Türk tır şoförleri ise yaşanan olaylardan dolayı bir hayli gergin görünüyor.Kendileri ile ilgilenen kimse olmadığından yakınan Türk tır sürücüleri konsolosluk yetkililerinin gelmediğini ve sorunun çözümü konusunda bilgi vermediklerini belirttiler.
Gün içerisinde gerginliğin artması üzerine harekete geçen ve yol kapatma kararı alan Türk tır sürücüleri ise küçük araçların geçişine engel olmak isteyince tansiyon bir anda yükseldi.Yol kapatma eyleminden önceden haberleri olan ve güvenlik amaçlı bölgeye gelen polis kuvvetleri gerilim artması üzerine Türk şoförlere müdahale etti.İddiaya göre müdahalenin ağır olduğu ve bir sürücünün yaralandığı belirtildi.
45 kilometre civarında olduğu tahmin edilen tır kuyruğunda beklemekten gerilen tır sürücüleri ile eylemi gerçekleştiren Bulgar tır sürücülerini bir araya getirmemeye çalışan polis ise takviye kuvvet isteyerek bölgede sayısını arttırdı.500 kadar polisin görev yaptığı karayolu üzerinde olası bir olaya müdahale etmek üzere ambulans ve itfaiyede hazır bulunduruluyor.
Konu hakkında açıklama yapan Bulgaristan Nakliyecileri Derneği Başkanı Petko Angelov Türk tarafından bir açıklama gelene kadar yolu kapalı tutacaklarını ve eylemlerine devam edeceklerini belirtti.
Tır kuyruklarının uzamaması için yetkililer tır sürücülerini İpsala sınır kapısına yönlendirerek Yunanistan üzerinden geçişleri sağlarken Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki sınırda da Yunan görevliler sadece Türk tır araçlarının geçişine izin verdiler.
Türk tır şoförleri ise Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu konuda geri adım atmamasını isteyerek Bulgar tır sürücülerinin haksız olduğunu ve geçişlerde kullandıkları belgelerin usulsüz olduğunu belirterek Türk tarafının mevzuatı uyguladığını ifade ettiler.
Akşam saatlerinde ise Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Kapıkule Gümrük sahasına gelerek Vali Yardımcısı Nedim Özırmak ile görüştü.Trakya Gümrükleri Başmüdürü Müslüm Yalçın ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a verilen bilgi sonrasında 31 Mayıs’a kadar araçların geçiş belgeleri ile ilgili sürecin gözden geçirileceği ve boykotun saat 21:00 itibari ile kaldırıldığını belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan YÜKNÜ 11 yıl önce

tavi̇z vermisi̇z neti̇cede yuh olsun bi̇zde

banner30