banner78
banner25

Bir
Avrupa’nın en,Dünyanın ikinci büyük kara sınır kapısı Kapıkule’de bundan böyle isteyen herkes gümrük sahasında ki yoğunluk ve araç hareketlerini internet ortamından kameralarla izleyebilecek.

Trakya Gümrükleri Başmüdürü Müslüm Yalçın tarafından yapılan değerlendirme toplantısında gümrüklerin son altı aylık çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Özellikle Edirne ilinde bulunan gümrük kapılarının Avrupa’ya açılan sınır kapıları olması ve gurbetçilerin geliş ve gidişlerinde yoğun olarak kullandıkları kapılardaki yığılmaları azaltmak adına geliştirdikleri yeni yöntemle dünyada bir ilk olduklarını aktaran Trakya Gümrükleri Başmüdürü Müslüm “Yolcularımız internet sitemize girerek sahayı görebilecek ve yoğunluğa göre hareket edebilecek” dedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule ve Dereköy Gümrük Kapıları'nı kullanarak Türkiye'ye giriş yapmak isteyen gurbetçilerin en çok Kapıkule kara sınır kapısını tercih ettiklerini belirten Yalçın “gurbetçiler genelde hafta sonlarını tercih ediyorlar.Gelişleri 10 gün önce başladı ve önümüzdeki hafta sonu ciddi bir artış görülecek”dedi.

Geçen yıllarda yaşanan yığılmalardan ders çıkardıklarını belirten Yalçın gümrük sahasına konulan dört ayrı kamera sayesinde isteyen vatandaşların yurt dışından hareket ettiklerinde veya hareket etmeden önce www.trakyagumruk.gov.tr adresine girip canlı kamera görüntüleri linkine tıklamaları durumunda yoğunluk olup olmadığını görüntüleyebileceklerin söyledi.

Daha önceki yıllarda bunun alt yapı çalışmalarının yapıldığını ancak görüntülerin geç aktarılmasından dolayı sistemi yenilediklerini belirten Yalçın “vatandaşlarımız ister cep telefonundan ister internet ortamının sağlandığı yerlerden giriş yaparak yoğunluk durumunu görüp yola çıkabilecekler.Görüntüler her 5 saniyede bir yenilenmektedir”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30