banner137
banner25

Bilim elçilerine uygulama yaptırıldı!

Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)’nın hayata geçirdiği “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi kapsamında ilköğretim okullarındaki çalışmalar aralıksız devam ediyor. Projenin eğitimlerinden biri Edirne Kıyık‘taki 50. Yıl İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi. Etkinlik, Edirne İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Aras, TOG Vakfı Proje Ekibi Özge Sönmez, Nisan Su Tablacı ve Bayer Türk Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Çağman ve projede yer alan gönüllü Bayer Türk çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti   Bayer Genç Bilim Elçileri, öğrencilerle kaliteli zaman geçirerek hem eğlenmelerini, hem de bilimden korkmak yerine bilime ilgi duymalarını sağlamaya çalışıyor. 50. Yıl İlköğretim Okulu’ndaki eğitimler 31 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek. 

 İlköğretim dördüncü, beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerini gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye’de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan projeyle 2013 yılı içerisinde şu ana kadar 950‘den fazla öğrenciyle bir araya gelindi. TOG “Gönüllüsü“ üniversite öğrencilerinden oluşan Bayer Genç Bilim Elçileri, şu ana kadar İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri‘nin belirlediği İstanbul, Bolu, Osmaniye, Edirne, Ordu ve ve Kars’taki yedi ilköğretim okulunda ikişer günlük etkinlikler düzenledi. 
Etkinlik faaliyetleri, okulların haftalık ders saatleri dikkate alınarak hafta içinde ve hafta sonlarında gerçekleştiriliyor. Etkinliklerde çocukların ilgisini çeken, günlük hayatlarında merak ettikleri şeyleri sorgulamalarını sağlayan yedi eğlenceli deney yapılıyor. Her bir deney TOG Vakfı ilkeleri doğrultusunda ve Bayer’in küresel iş stratejileriyle örtüşen, artan ve yaşlanan dünya nüfusu, artan enerji talebi, artan gıda ve yem ihtiyacı, artan yaşam kalitesi ve azalan kaynaklar gibi dünyanın geleceğini ilgilendiren mega trendlere farkındalık oluşturacak şekilde hazırlandı.  
Bayer Genç Bilim Elçileri projesi kapsamında 2015 yılının sonuna kadar 240 genç bilim elçisi ile 40 ilde 9 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 
  
Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Hakkında
 
Sağlık, beslenme ve ileri teknoloji ürünleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirket olan Bayer’in sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, özellikle sağlık, bilim ve eğitim alanlarında yürüttüğü sosyal projelerin önemli bir yeri bulunuyor. Şirket, “daha iyi bir yaşam” misyonuyla dünya genelindeki çeşitli ülkelerde 300’den fazla projeye destek oluyor.
Bayer Türk’ün TOG ile birlikte gerçekleştirdiği “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi de Bayer’in küresel iş stratejileriyle örtüşen, artan ve yaşlanan dünya nüfusu, artan enerji talebi, artan gıda ve yem ihtiyacı, yükselen yaşam kalitesi ve azalan kaynaklar gibi dünyanın geleceğini ilgilendiren mega trendlere farkındalık oluşturacak şekilde hazırlandı. Proje ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye’de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Çocukların bilime bugüne kadar hiç bakmadıkları bir pencereden bakmalarını sağlamak, bilime ilgi duymaları için onları teşvik etmek ve hatta bilim alanında çalışmalar yapmak için yüreklendirmek projenin temel amaçlarını oluşturuyor. 
Üzerinde titizlikle çalışılarak hayata geçirilen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin iki aşaması bulunuyor. Öncelikle gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Bilim Elçileri, “Bilim Okuryazarlığı” başlığında formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış bir eğitime katılıyor. Ardından ilköğretim çağındaki çocukların bilime ilgi duymalarını ve bilimi sevmelerini sağlamak üzere, ilköğretim okullarında bir dizi etkinliği hayata geçiriyor. Etkinliklerde çocukların ilgisini çekecek, günlük hayatlarında merak ettikleri şeyleri sorgulamalarını sağlayacak yedi eğlenceli deney yapılıyor. 
2012 yılı içerisinde başlayan pilot proje kapsamında, 90 genç toplum gönüllüsünden oluşan “Bayer Genç Bilim Elçileri”, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kars’ta İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin yönlendirmeleri ile belirlenen 6 okulda 1037 çocuğa ulaştı. Etkinlik faaliyetleri, okulların haftalık ders saatleri dikkate alınarak hafta içinde ve hafta sonlarında gerçekleştirildi.   
Proje kapsamında 2012-2013 Eğitim-Öğrenim yılında şu ana kadar 6 okulda 950 çocuğa ulaşıldı. Haziran 2013’e kadar 6 şehirde (İstanbul, Edirne, Kars, Bolu, Osmaniye ve Ordu) 36 Genç Bilim Elçisi aracılığıyla 1350 çocuğa, 2015 yılının sonuna kadar ise, 240 genç bilim elçisi ile 40 ilde 9 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.  
Etkinliklerde çocukların ilgisini çekecek, günlük hayatlarında merak ettikleri şeyleri sorgulamalarını sağlayacak yedi eğlenceli deney yapılıyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30