banner78
banner25

“Ben onu Sağlık Bakanı sandım!”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Edirne ziyareti sırasında yanına gelerek yaşadığı sorunu anlatan ve sonrasında Bakan Bayraktar’ın kendisine para vermesi ile gündeme gelen Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 2.sınıf öğrencisi Dilek Özçelik durumu hala gündemdeki yerini koruyor.
“Hodgkin lenfoma” lenf kanseri hastası olan ve ihtiyacı olan ilaçları alamadığı gerekçesi ile sıkıntılı günler yaşayan Dilek Özçelik Sağlık Bakanı’nın talimatı ile Trakya Üniversitesi Hastanesi Hematoloji servisine yatırılarak tedavisine başlandı.
Yaşadığı süreci değerlendiren Dilek Özçelik böyle bir kötü sonuca ulaşmamak adına yardım talep edeceği en doğru insanın Bakan olabileceğini düşündüğünü belirterek “kendilerine durumu izah etmek için yanaştım. Fakat beklemediğim bir tavırla karşı karşıya kaldım. O an kendilerinden insanlık görmek istedim. Fakat sonrasında yanlış anladığını ifade etse dahi artık olan oldu diye düşünüyorum”dedi.
Yaptığı girişimin aslında aynı sorunu yaşayan tüm insanlar için bir çıkış olduğunu aktaran Dilek Özçelik “fark ettim ki bu birçok insanın derdi bir çok insanın sorunu. Evet bana şu söz verildi: Dilek tedavini biz üstleniyoruz, biz yapacağız. Fakat ben hayatım boyunca garantici bir insan olmadım. Kendimi düşünen bir insan olmadım.Benim tedavimi üstlendiklerini söylüyorlar, hala bir söylenti olduğu için hala bir inancım ve güvencim yok. O serviste yatarken bana gelen ilaç diğer bir hastaya gelmiyorsa nasıl huzurlu bir şekilde tedavi görürüm? Ben görmezden gelemiyorum, o yüzden sabahtan beri konuşuyorum. Umarım o ekranın karşısında olup da izleyen o önemli insanlar dilerim uygun adımları atarak bu insanları iğrenç durumdan kurtarır”şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı sandım!..
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sandığını belirten Dilek Özçelik “kendisinin çok iyi niyetli bir insan olduğunu duydum bu yüzden yardım edebileceği konusunda beklemeye başladım ve çıktıktan sonra yanına yaklaştım.Durumu ilettim ama kendisi Erdoğan Bayraktar’mış.Kabinede yeni atamalar olduğu için kendisini tanımıyordum. Ben minnet duygusuna fazlasıyla önem veren bir insanım. Sayın Bayraktar sonrasında yaptığı hatanın bilincine varmış olabilir ama tamam varmıştır ama bana değil de benim dışımda başka bir insana yardım edebilir, onun tedavisini üstlenebilir. Çünkü ben yaşadığım süre içinde aldığım her nefeste kendilerine minnet duymak istemiyorum. En azından minnet duyacağım insan o olmamalı. Sonu ne olursa olsun kendilerinin yardımını istemiyorum”şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun kendisine yapacağı ziyaret için düşüncelerinin sorulması üzerine ise “Sabahtan beri haykırışlarımı bizzat kendisine ileteceğim. Beni anlamasını umuyorum. Bana ön yargıyla yaklaşmasın. Bir başkaları gibi "Yanlış yol izledin" demesin. Yanlı yol izledi diyenler doğru yolu göstermediler. Hiç bir şey anlatmadılar. O yüzden kimse kalkıpta beni yargılamasın, anlamaya çalışsınlar.İçinde olmayan bilemez”diyerek “Tek derdim ilaç, insanların da tek derdi ilaç. Kimsenin farklı bir şey talep edeceğini, isteyeceğini sanmıyorum. Zaten insan olan sürüldüğüm muamelenin nedenini onur kırıcı olduğunu fark eder”dedi.
Öte yandan yapılan araştırmada Dilek Özçelik’in okulu sürecinde biraz süre isteyerek tedavisinin ayakta başlamasını belirterek hastaneden ayrıldığı, çevresinde aynı tanıyı alan hastalarla konuşmuş bu hastalıkla ilgili kullanılan iki kanser ilacına (Blemicin,Dekarbazin) erişimin zor olduğunu öğrendiği ,kendisini kontrol eden hekim tarafından bir ilaç başvurusu olmadığı, yurtdışı ilaç prosedürü ile TEB üzerinden getirilen Dekarbazin adlı ilaçta herhangi bir sıkıntı olmadığı yönünde TEB den bilgi alındığı,hastanın kullanacağı diğer ilacın Sağlık Bakanlığı girişimi ile ülkemizde halihazırda ürettirilmiş ve ruhsatlandırılmış olduğu,hastaların Blemicin adlı ilaca rahatlıkla ulaşabildikleri öğrenildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30