banner78
banner25

Başpehlivanlar kıyasıya mücadele etti
 Edirne Sarayiçi Kırkpınar Ermeydanı'nda devam eden 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık için mücadele eden  pehlivanlar sıcak havaya rağmen kıyasıya mücadele ettiler.

Başpehlivanlık yarışında rakiplerini bir bir yenen pehlivanlar ikinci tur güreşlerinin ardından üçüncü tur güreşlerini tamamlayarak adlarını çeyrek finale yazdırdılar.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere Amerika Birleşik Devletlerinin Ankara Büyükelçisi  Francis Ricciardone Kırkpınar yağlı güreşlerini izleyen isimler arasında yer aldı.

Zaman zaman sert güreşlerin yaşandığı Er meydanında sahaya giren bazı kişilerin hakeme saldırması ve güreşçilerin birbirleriye sert müsabakalar yapması boks ringlerini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Çeyrek finali aralayacak kapıyı açmak isteyen güreşçilerden Recep Kara ile Ahmet Kavakçı’nın maçı ise güne damgasını vurdu.Normal süresinde yenişemeyen pehlivanların kule hakemliği tarafından “puanlamaya geçilecektir”anonsunun yapıldığı sırada Ahmet Kavakçı’nın yaptığı hamle ile rakibi Recep Kara’yı yenmesi ve yenmenin anons öncesi mi yoksa sonrası mı tartışmalarına neden oldu.Görüntüleri inceleyen kule hakem heyeti yenmenin anons sonrasında yapıldığı görüşünde fikir birliğine vararak güreşin puanlama süresi ile devam etmesi kararını aldı.

İtirazların yaşandığı müsabakada Ahmet Kavakçı güreşmeyerek sahayı terk etti ve müsabakanın galibi Recep Kara oldu.

Buna göre çeyrek finale Ali Gürbüz,Recep Kara, Şaban Yılmaz,İsmail Balaban,Mehmet Yeşil Yeşil,Sermest Bulut,Murat Gençtürk,Orhan Okulu adlarını yazdırdılar.

Yarın devam edecek başpehlivanlık müsabakalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun güreşleri izlemesi bekleniyor. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30