banner137
banner25

Baro üzerine düşeni yapıyor!
Edirne Barosu Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, devletin önemli unsurlarından olan 'üniter yapısı' ve 'ulus bilincine' yönelik olarak son günlerde haksız ve hukuka aykırı eylemler gerçekleştirildiği ifade edildi.
Yapılan yazılı açıklamada "Bastığımız yerlerini toprak diyerek geçmediğimiz, şanlı bayrağının altında yaşamaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumuz yüce devletimizin en önemli unsurlarından olan 'üniter yapısına' ve 'ulus bilincimize' yönelik olarak son günlerde haksız ve hukuka aykırı eylemler gerçekleştirilmekte, yaşanan bu süreçte 'suç' ve 'suçlular' açıkça övülmektedir. Yurttaşlarımızı bu eylemler karşısında uyanık ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz.Bir ülkede barış ortamının mevcudiyeti, fiilen ve hukuken var olan yabancı bir devletle savaş halinde olmama durumunu ifade eder. Kavram kargaşası yaşanmaması için kullanılan kelimeler özenle seçilmelidir. Emperyalistlerin ülkemiz üzerindeki hain emelleri geçmişte gerçekleşmediği gibi, ne bugün ne de bugünden sonra gerçekleşmeyecektir. Suça karışmış herkesin kayıtsız ve şartsız olarak Türkiye Cumhuriyeti adaletine teslim olmaktan başka çaresi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre, devletimizin güvenlik güçleri suçluları yakalayıp, adalete teslim etme görev yükümlülüğü altındadırlar. Bu görev ve yükümlülükleri idarenin keyfi uygulamalarıyla engellenemeyeceği gibi hiçbir surette ne bir kişi, ne bir zümre, ne de bir sınıf suçluların yakalanıp adalete teslim edilmesinin önüne geçmeye çalışamaz. Aksi takdirde karşılarında cumhuriyet savcılarımızı bulurlar."denildi.
 
Edirne Barosu'nun açıklamasında, hukuk devletinde yasalara uyulması gerektiği, keyfi ve kişiye özel muamele yapılamayacağı, son gelişmelerin, kamu düzeni açısından kaygı verici olduğu kaydedilirken şu görüşlere yer verildi:
 
"Herkes, hukukun üstünlüğüne saygı göstermek zorundadır. Milli Egemenliğin yasama, yürütme, yargı organları eliyle kullanıldığı, bağımsız savunmanın temsilcisi olan Baroların yargının kurucu unsuru olarak kabul edildiği hukuk devleti olan ülkemizde anayasal düzenin ve kanunların bize verdiği hak ve yetkiye dayanarak, görev ve sorumluluk bilincimizle tarihe düştüğümüz bu notun muhataplarına soruyoruz: Hukukun üstünlüğüne inanmamanın, hukukun üstünlüğüne saygı göstermemenin sebep olabileceği tehlikenin farkında mısınız! Tarihe düştüğümüz bu notu milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un tarihe geçen unutulmaz sözüyle noktalıyoruz. Allah, bir daha bu Millete İstiklal Marşı yazdırmasın."diyerek yanşan gelişmelere dikkat çektiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30