banner137
banner25

Balkan treni hareket etti
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TCDD işbirliğiyle hayata geçirilen Balkan Gençlik Treni bugün düzenlenen töremle yola çıktı.
Ayşekadın tren garından 240 yolcusu ile İstikametini Balkanlara çeviren Gençlik Treni proje kapsamında Balkan turu yaparak yurda dönecek.
Bükreş,Budapeşte,Zagreb,Saraybosna,Belgrad,Üsküp ve Selanik’i kapsayan gezide en önemli duraklar Osmanlı dönemine ait olan eserlerin olacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhad Ocak gençlerin Osmanlı mirasını ve tarihini yerinde görmeleri için Balkanlara böyle bir gezi düzenlendiklerini kaydetti.
6 vagonlu, yataklı trende seyahat edecek olan gençler, 12 gün boyunca Balkanlar'da farklı 9 ülkeyi gezecek.
“Bu memleket bizim” sloganı ile yola çıkan trende ilk etapta seyahat eden 120 genç, Osmanlı mirasını ve tarihini yerinde görme imkanı bulacak.
17 bin kişi arasından seçilen 240 gencin ayrı ayrı seyahat edeceği projede ilk olarak genç kızlar yola çıktı.Erkeklerden oluşan diğer grubu ise 26 Haziran Çarşamba günü yola çıkması bekleniyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Demir,yaptığı konuşmada ise "Amacımız, bizi biz yapan değerlerimizi anlatmak, mazimizi öğretmek. 'Mazisini bilmeyen atisini inşa edemez' diyor Sayın Bakan. Geçmişi bileceğiz ki geleceği inşa edeceğiz. Aynı zamanda birlik ve beraberlik, yani tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet düşüncesini gençlere aşılamak amacıyla hareket ettik. Yine bunlardan birisi Gençlik Treni'dir. Geçen yıl trenimizle doğudan batıya, batıdan doğuya birçok bölgeye gençlerimizi götürdük ve misafir ettik. Gençlerden gelen 'yurt dışına da gidelim' talebi üzerine, Gençlik Treni'ni Balkan Treni yaptık" dedi.
Gençlik Treni'nin temel amacının sadece tarihe yolculuk olmadığını, aynı zamanda Balkan coğrafyasına yolculuk yapılacağını anlatan Demir, gençlerin, Prof. Dr. Çağrı Erhan sayesinde akademik bilgilerle de donatılacağını ifade etti.
Demir, gençlerin yolculuk boyunca tuttuğu notların, dönüşlerinde bir kitap haline getirileceğini, çekilen fotoğrafların ise düzenlenecek yarışmayla sergileneceğini kaydetti.


 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30