banner78
banner25

Bakan Müezzinoğlu “Atatürk’e teşekkür ediyorum”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Yunanistan'da doğduğu köyü bakan olarak ilk kez ziyaret etti. Gümülcine'ye bağlı Kozlukebir köyü sakinleri bakan hemşehrilerini coşkuyla karşıladı.

Atina'daki ziyaretlerinin ardından havayoluyla Dedeağaç'a gelen  ve buradan karayoluyla doğduğu Kozlukebir köyüne hareket eden Müezzinoğlu'nu köy sakinleri ve Türkiye'den gelen partilileri karşıladı.

Köy sakinlerinin onuruna verdiği yemeğe katılan Bakan Müezzinoğlu, yemeğin ardından köydeki esnafı ve kahvehaneleri dolaşarak hemşehrileriyle sohbet etti.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, köy kahvehanesinde yaptığı konuşmada, Müezzinoğlu'nun Batı Trakya'nın gururu olduğunu söyledi.

Bakan Müezzinoğlu'da baba ocağında bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirtti.

Duygu yoğunluğu nedeniyle konuşmasının güç olacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''Böyle bir duyguyu yaşattığı için yaratan Rabbim'e teşekkür ediyorum, bu duyguları yaşamamda etkili olan bu köyde yaşayan ve rahmete kavuşan insanlarına teşekkür ediyorum. Buradan aldığım değerleri unutmadan, geldiğim noktayı gideceğim yola merdiven yaparak, hissederek geldiğim bir çizgi var. Bu duygularla da teşekkür etmek istediklerim var. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ediyorum. Zor koşullarda bir ülkeyi derleyip toparlayan, genç Cumhuriyet'i ve demokrasinin alt yapısını kuran Atatürk'e köyümden teşekkür ediyorum.

İkinci teşekkürü ülke dinamiklerini bugün dünya çapında farklı bir noktaya getirmiş, buralarda doğmuş, sonradan anavatana gelmiş birini bakan olarak değerlendirdiği için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a etmek istiyorum. Üçüncü teşekkürümü de Yunanistan'a etmek istiyorum. Kendi topraklarda doğmuş, bugün farklı bir noktada olan birini, bakan olarak doğduğu topraklarda konuşabilme ve hemşehrileriyle hasret giderebilme imkanı tanıyan demokrasi ve insan hakları noktasında Yunanistan hükümetine teşekkür etmek istiyorum.''

Birlik beraberlik mesajı da veren Müezzinoğlu, ''Sizler kendi değerlerinizi koruyarak yarınlara güvenle bakabilecek yolculuğunuzda biz hep yanınızda olacağız. Yaşanacak sıkıntıları aşabilmenin yolu kendi değerlerimize sahip çıkabilmektedir. (Biz Müslüman'ız, Türk'üz ve bu değerlerimizle biz burada varız) diyebilmektir. Bu anlamda önemli olan vatandaşı olduğunuz bu ülkede insan hakları ve hukuk anlamında mücadelenizde birlik ve beraberliği merkeze almanızdır'' dedi.

Esnafları da ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, akrabasının nalbur dükkanını ziyaretinde fanatik Beşiktaşlı olan dayısının, kendisini küçük yaşlarda Beşiktaş taraftarı yaptığı anısını anlattı.

İlkokul öğretmenleri Hasan Ahmetoğlu ve İbrahim Salih'i de bir kahvehanede ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu öğretmenlerinin elini öperek, bir süre onlarla sohbet etti.

Öğretmenleri Bakan Müezzinoğlu'nun başarılı bir öğrenci olduğunu ifade ederek, Müezzinoğlu'nun doktorluk hayalinin küçük yaşlarda başladığını belirttiler.

 

-Eşinin anne ve babasını ziyaret etti

 

Müezzinoğlu ziyaretlerinin ardından daha sonra yürüyerek, eşi Faize Müezzinoğlu'nun annesi Halide Müminoğlu ve babası Hasan Müminoğlu yaşadığı eve gitti.

Bir süre aile büyükleriyle sohbet eden Müezzinoğlu, pek çok bakan ve siyasinin Gümülcine'yi ziyaretlerinde evlerine mutlaka ziyarete geldiklerini anlattı.

Faize Müezzinoğlu'nu ailesinden isteme anısını da bir soru üzerine gülümseyerek anlatan Müezzinoğlu, isteme gününün Kıbrıs Barış Harekatı'na denk geldiğini ifade etti.

Sokağa çıkma yasağı başlayacak olması nedeniyle isteme merasimini erken saate aldıklarını belirten Müezzinoğlu, ''Tarlada tütün kırıyoruz ama Faize Hanım için dünürcü gidecek, ama dünürcünün gideceği gün Kıbrıs Barış Harakatı oldu. Akşam köyde sokağa çıkma yasağı başlayacak, isteme işi riske girmesin diye dünürcü akşam ezanından önce gitti. İlk istemede verdiler kural üç istemeden sonra olur ama o hengamede ilk istemede verdiler. Kıbrıs çıkartmasında ilk sözü almıştık.'' diye konuştu.

Müezzinoğlu yarın Gümülcine ve İskeçe'de çeşitli temaslarda bulunacak.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30