banner137
banner25

Bakan Müezinoğlu “Alkol yasağına önyargılı yaklaşıyoruz”
Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu İstanbul’un fethi hazırlıklarının açılışı için geldiği Edirne’de alkol yasağı konusunda konuştu.
Önceki akşam Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen alkol yasağı konusunda gazetecilerin yönelttiği soruyu cevaplayan bakan Müezzinoğlu “alkol yasağı diye bir şey söz konusu değil” şeklinde cevapladı.
Partisinin il başkanlığına yaptığı ziyarette konuya açıklık getiren Bakan Müezzinoğlu “Burada esas olan alkol kullanımından ziyade alkol tüketimindeki düzenlemeyi yapmak.Dünyanın her yerinde alkolün satışı ve pazarlaması, reklamı ile ilgili ve gençlerle buluşması ile ilgili düzenlemeler var.Bizde bu alanda anayasamızın 58 nci maddesinde “Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri gençliği kötü alışkanlıklardan, alkolden, uyuşturucudan korur ve onu korumakla sorumludur”der.şeklinde konuşarak bir düzenleme yaptıklarını belirtti.
Türkiye’de alkol kullanımının 14 yaşa indiğini hatırlatan ve bunu ellerindeki verilere dayanarak aktaran Müezzinoğlu “Sağlık Bakanlığı olarak bizim kanser sebepleri arasında en önemli sebep olarak biri tütün, diğeri alkol diğeri de tuz. Bizim toplumsal yaşamımızda kanser,hiper tansiyon ve kronik hastalıklar dediğimiz hastalıklarda en önemli etkenlerin başında bunlar gelir.Toplumu bilinçlendirmek ve toplumu bununla buluşmasını bir bilinç zeminine taşımak durumundayız”dedi.
Alkolün ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının sıralamasında üçüncü sırada olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu her yıl meydana gelen kazalarda alkolün sebep olduğu ölüm sayısının 5 bin beş yüz olduğunu ifade etti.
Bundan böyle alkol satışının büfe ve bayilerde saat 22:00 ila 06:00 saatleri arasında satışının yapılmayacağını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Şayet biz medeni ve çağdaş bir ülke olacaksak çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara sağlıklı yetiştirebileceksek bunlarla ilgili düzenlemeleri yapmak durumundayız.Alkolü yasaklamak veya özel hayata müdahale etmek gibi değerlendirirlerse bu ön yargıdır.Akşam saat 22:00 ile sabah sat 06:00 arasında alkol satışını büfe ve satış merkezlerinden, ancak meyhane tarzı yerler için geçerli değil, bu satışlar artık olmayacak.Otobanlarda benzin istasyonlarında alkol satışı artık olmayacak”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30