banner137
banner25

Baba Mart geldi!
Bulgaristan geleneklerine göre Mart ayının gelmesini simgeleyen Baba Mart, bir diğer adıyla Marteniçka yarın kutlanacak!
Kış ayının bittiğini ve Bahar ayının geldiğini müjdeleyen Bulgar geleneği olan Baba Mart şenliği tüm Bulgaristan’da olduğu gibi yarın sabah itibariyle Türkiye’de yaşayan Bulgar vatandaşlar ve konsolosluklarda da çalışan görevliler tarafından kutlanmaya başlanacak.Sabah kalktıklarında ilk karşılaştığı kişiye iyi günler dedikten sonra ellerinde bulunan kırmızı ve beyaz yünden olan bileklikleri takarak dilek tutan ve bu sayede bayramlarını kutlayan Bulgar vatandaşları inanışa göre havada uçan bir leyleği görene kadar bu bilekliği takmak zorunda.
Baharın müjdecisi olarak bilenen Baba Mart’ta ise bir ilk yaşanacak.Edirne Valisi Hasan Duruer yarın sabah Kıyık’ta bulunan Sveti Georgi kilisesine giderek burada bulunan Papaz Aleksandır Çıkırık’ın bayramını kutlayacak.Kutlamada Bulgaristan Cumhuriyeti Konsolosluk yetkililerinde olması bekleniyor.Gerçekleşecek bu ziyaret tarihte bir ilk olarak yerini alacak.
Yarın akşam ise Bulgaristan Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından Edirne Halk Eğitim Merkezinde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30