banner137
banner25

Ay-çiçekleri heba,tarlası bela oldu!
Edirne merkez Karaağaç mahallesi Kumtepe mevkiinde çiftçilik yapan bir üreticinin tarlasına ektiği ayçiçekleri başına bela oldu.

Edinilen bilgiye göre Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Karaağaç yolu üzeri Kumtepeler mevkiindeki tarlalarda inceleme yaptı.İnceleme neticesinde bir tarla içerisinde 40 bin kök hint keneviri olduğunu tespit eden ekipler tarla sahibi hakkında yasal takibat başlatarak Edirne Cumhuriyet Savcılığına konuyu ilettiler. Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Ziraat teknikeri bilirkişisi talebinde bulunan ekipler yaptıkları inceleme neticesinde ayçiçeği ekili tarlada bulunan ayçiçekleri arasında yetişen 40 bin adet hin kenevirinin yüzde 70 inin erkek, yüzde 30 unun ise dişi olduğunu belirlediler.Tarla sahibi O.O. hakkında da araştırma yapan ekipler şahsın sabıkasının olmadığını ve kenevir yetiştiriciliği yapmadığını tespit ederek ürünün imhasının tarlada gerçekleştirdiler. İmhası traktör arkasına takılan pulluk vasıtası ile yapılan hint kenevirleri daha sonra atılacak ot ilacı ile tamamen tarladan arındırılırken O.O. polise verdiği ifadesinde kendisinin Nisan ayı başında 2 dönümlük tarlasına ayçiçeği ektiğini ancak bu sırada iki defa rahatsızlık geçirerek hastanede tedavi gördüğünü ve bu sebepten dolayı yabani otlarla mücadele edemediğini belirtti.

O.O. nun tarlasında yaklaşık 400 kg ayçiçeği mahsulü olduğu ve kenevirlerin elle toplanarak ayçiçeklerinden ayrıştırılması işinin maliyetli olacağı düşüncesi ile toplu olarak imhasının yapıldığı belirtildi.

Meriç nehrine yakın olan tarlalık alan başta olmak üzere civar ve çevresinde bulunan yol ve tarla kenarlarında da çok sayıda hin keneviri kökü olduğu, bunların nehir taşkınları ve diğer yollarla tarlalık alanlara yayıldığı ve çiftçilerin ot mücadelesi yapmadığı için tarlalarının içinde kaldığı anlaşıldı.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30