banner137
banner25

Avukatlar gününde “Yıldırım” gibi konuşma!
5 Nisan Dünya Avukatlar günü nedeniyle Edirne Barosu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu.
Saat 12:30 da başlayan törende konuşan Edirne Baro Başkanı Av.Özgür Yılmaz yaptığı konuşmadaki çıkışı ile dikkat çekti.
Özellikle son günlerde ülkemizde yaşan olaylara dikkat çekmek adına yaptığı eylem ve konuşmalarla dikkat çeken ve Atatürkçü çizgisi ile bilinen Yılmaz Yargının bağımsızlığına yönelik yapılan müdahaleleri eleştiren bir konuşma yaptı.
Saygı duruşu ev İstiklal marşımızın okunması sonrasında Atatürk anıtına çelenk koyan Baro yönetimi adına konuşma yapan baro Başkanı av. Özgür Yılmaz egemenliğin kullanımının hiçbir kişi, zümre ya da sınıfa bırakılamayacağını belirterek “üstünlük, Anayasa ve kanunlardadır. Bu üstünlüğü sağlayacak erk de yargıdır. Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede milli egemenlikten söz edilemez. Yargı bağımsızlığına yönelik olumsuz her türlü müdahale, aynı zamanda milli egemenliğe yönelmiş açık bir tehdittir”dedi ve konuşmasında yaptığı vurgulu tonlama açık bir mesaj olarak algılandı.
Konuşmalarında yazılı metinlere bağlı kalmadığını ifade eden Yılmaz ilk defa bir metne bağlı kalarak konuşacağını belirterek anlam taşıyan konuşmasına şöyle devam etti.
“ Yeni anayasa yapım sürecinde yasama, yürütme ve yargının neredeyse tek elde toplamaya çalışılması milli egemenlik adına kaygı vericidir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir ve bu nitelikleriyle de ilelebet payidar kalacaktır.dedi ve sözlerinin sonunda "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek törene katılan baro üyelerinde büyük alkış alırken Ak Partili avukatlardan alkış almaması dikkatlerden kaçmadı.
Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Tayyip Özdurmaz, Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Gökpınar ve komşu ülke Bulgaristan’ın Haskova şehri barosu yöneticileri de katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30