banner137
banner25

Avrupa’nın kapıları aralanıyor!
Edirne’ye resmi bir ziyaret için gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı ve beraberinde ki heyet bugün Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret ederek bilgi alış verinde bulundu.
Valilik makamına gelerek burada Vali Duruer ile görüşen Büyükelçi Jean-Maurice Ripert vize konusunda önemli açıklamalarda bulunarak “Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanına yol açacak çalışmalara AB nezrinde devam edildiğini”söyledi.
Ziyarette Bulgaristan, İrlanda,Yunanistan ülkeleri Büyük elçilik nezrinde katılırken, Yunanistan’ın Edirne konsolosu Katerina Varverigou ve Bulgaristan’ın Edirne konsolosu Lyubomir Popov da katıldılar.
Türkiye’de görev yapan Büyükelçiler olarak görev yerlerinin sadece bulundukları merkezlerden ibaret olmadığını ifade eden Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert diğer ilerlide ziyaret ettiklerini ve Edirne’den çok memnun olduklarını ifade etti.
Edirne’nin Avrupa Birliği üyesi iki ülkeye sınır olmasından dolayı ayrı bir yere ve öneme sahip olduğunu belirten delegasyon üyeleri yapılan ziyaretin bu nedenle önemli olduğunu ifade etti.Ziyaretin Yunanistan ve Bulgaristan tarafına da yapılacağını ve her üç ülkede yasa dışı göç başta olmak üzere bazı konular hakkında görüş alış verişinde bulunacaklarını belirten delegasyon ilk toplantısı Valilik toplantı salonunda İl Emniyet Müdürü,İl jandarma Komutanı, Trakya Gümrükleri Başmüdürü ve diğer yetkililerin katılımı ile gerçekleştirdiler.
Vize konusunda açıklama yapan Ripert “Avrupa Birliği Bakanlar Kurulu'nun geçen yıl komisyona, Türkiye ile vize, göç ve hareketlilik konularında kapsamlı diyalog yürütme çerçevesinde yetki verdi.Çalışmalar kapsamında Türkiye'de geri kabul
anlaşmasının imzalanması süreci üzerinde çalışıyoruz. Geri kabul anlaşması zaten
karşılıklı müzakere edildi. Bununla birlikte Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanına yol
açacak vize kolaylığı müzakereleri üzerinde de çalışmalar devam ediyor”dedi.
Gazeteciler tarafından yöneltilen bir soru üzerine "Zannediyorum iki günlük ziyaretlerimizde bunuda değerlendireceğiz. Şu aşamada yasa dışı göçle daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek için Tükiye ve AB arasında güçlü bir işbirliğine ihtiyacımız var. Özellikle de ekonomik yavaşlamaların yaşandığı bu dönemde bu zorluk dahada karşımıza çıkıyor.”dedi.Heyet görüşmenin ardından Valilik makamından ayrılarak il düzeyinde bazı protokol üyelerini makamlarında ziyaret ettiler.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30