banner78
banner25

Ancak bizde olur!
Tarih ve kültür kenti Edirne’mizde bir yandan tarihe sahip çıkmaya çalışırken bir yandan da tarihi katletmeye çalışıyoruz.
Çavuşbey mahallesinin Ağaçpazarı caddesi ve Horozlu bayırı sokağı girişinde bulunan tarihi çeşmenin önüne konan trafik işaret levhaları görenleri şaşkına çeviriyor.Tarihi katledercesine yapılan bu harekette İl Trafik komisyonu kararı gereği işaret levhası 1932 yılında yapılan bir çeşmenin önüne konularak adeta tarihe saygısızlık yapılmış.
Hayrat olarak yaptırılan çeşmenin önündeki işaret levhasının başka bir yere konulmasının doğru olacağı düşüncesinde olan çevre esnaf “illa burası olacaksa olsun.Ama tarihi değeri var veya yok bu çeşmenin önüne konması doğru değil.Çok sayıda yerli ve yabancı bu çeşmeyi fotoğraflıyorlar.Ya tarihi değerini bildikleri için yada tarihi böylesine katlettiğimizi belgelemek adına fotoğrafını çekiyorlar”dediler.
Yetkililerin bir an önce yapılan bu hatadan dönmelerini isteyen duyarlı kişiler ise
bu tabelayı buraya dikenin yada izin verenin yaptığı işi ne kadar çok önemsediğinin ortada olduğunu belirttiler. 
  
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30