banner78
banner25

Ağalık rekor fiyata gitti
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 653 ncü ağası Antalyalı eczacı Süleyman Mecek oldu.

Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan ağalık şartnamesini alarak ihaleye girmeye hak kazanan Seyfettin Selim altıncı defa ağa,Kağıthane güreş ağası Yusuf Yoldaş,Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürek,Antalyalı iş adamı Mehmet Cankar ve Antalyalı Eczacı Süleyman Mecek oldu.

Edirne Belediye encümeni tarafından oluşturulan komisyonun huzurunda masaya oturan adaylara ilk arttırma fiyatı İhale komisyon başkanlığını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu tarafından 200 TL olarak yapıldı.

Kırkpınar baş cazgırı Şükrü Kayabaş’ın ağalık ihale bedelini 200 bin TL olarak açıklamasının ardından beş yıl üst üste ağalık yapan 652 nci Kırkpınar ağası Seyfettin Selim ilk arttırmayı yaparak bedeli 500 bin TL ye çıkardı.Arttırma Ağa Seyfettin Selim ile Eczacı Süleyman Mecek arasında gidip geldi.Ancak ağa Selim ağalığı yapacağına inandığı isim olarak gördüğü Süleyman Mecek’e hayırlı olsun diyerek 600 bin TL rakam verdikten sonra ağalıktan çekildi.

Son olarak Süleyman Mecek Antalya plakası olan sonu 07 li rakamda 807 bin TL de karar kılarak 653 ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yeni ağası oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da izlediği ağalık ihalesinde tarihin en yüksek rakamı verilmiş oldu.

Mecek açıklamasında “bizler Kırkpınar’a ve yağlı güreşe destek vermekteyiz.Bu sene Allahın izni ile altın kemeri Antalya’ya götürmek istiyoruz.Desteklerinden dolayı amcam belediye başkanı Yusuf Mecek’e teşekkür ediyorum”dedi ve  Sarayiçi er meydanını omuzlarda tur atarak sevincini güreş severlerle paylaştı.

Son 4 yılın ağalık ihalelerine bakıldığında 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Mehmet Cadıl, 250 bin lira ödemişti. Seyfettin Selim ise 400 bin lira bedelle 2008 yılında ağalığı yüksek bir bedelle almış ve sonrasında 2009 275 bin TL,2010 322 bin TL, 2011 222 bin TL ve son olarak 2012 yılında 200 bin TL bedelle ağa olmuştu.Ağa Seyfettin Selim iki altın kemerli ağa olmanın yanında bugüne kadar Kırkpınar ağalığı için 1 milyon 419 bin TL para yatırmış bir isim olarak tarihe geçmişti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30