banner137
banner25

Aday adaylığı açıklamasında Halk var!
30 Mart 2014 te yapılacak olan yerel seçimler öncesinde partilerde aday adaylığı açıklama süreci devam ediyor.CHP Edirne merkez ilçede aday adaylığını açıklayan Eczacı Şükrü Ciravoğlu geniş bir katılımla bugün resmi müracaatını yaptı.

Parti binası önünde adeta seçim havasında geçen adaylık açıklamasında çok sayıda CHP’lin olması dikkat çekti.

Partide son yıllarda yanşan kısır çekişmelerin aksine birlik ve beraberlikten yana olanların katılımıyla gerçekleşen aday adaylığı açıklamasında Şükrü Ciravoğlu aday adaylığı başvurusunu resmen Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay’a teslim ederek bu yarışta bende varım dedi.

CHP’nin aday adaylığı sürecinde en çok öne çıkan isimlerden biri olan Şükrü Ciravoğlu miting havasında geçen adaylık açıklamasında partililerine seslenerek “Edirne’yi geçmişiyle kucaklamak geleceğiyle buluşturmak için halkımızdan üyelerimizden aldığımız güç, sevgi ve inançla bugün burada sizlerin karşısında aday adayı olarak bulunuyorum”diyen Ciravoğlu’nun adaylık açıklamasında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi aday adaylığı sürecince açıkça destekledikleri bilinen Milletvekili Recep Gürkan ve il Başkanı Oktay Bozkurt ve İlçe Başkanı Harika Türkay’ın da olması dikkat çekti.

Yıllarca CHP kulvarlarında siyaset yapmış olan ahlaklı ve dürüst kişiliği ile bilinen Şükrü Ciravoğlu’nun yanında en büyük destekçisi gerçek CHP’lilerin yanında her zamanki gibi eşi Güzin Ciravoğlu’nunda olması ahlak ve etik anlayışı bakımında önemli bir mesaj niteliği taşıyordu.

Ciravoğlu yaptığı konuşmasında Belediye yatırımlarıyla övünç duymak istediklerini, Edirne halkının şeffaf, katılımcı, paylaşımcı, birlikçi, düşüncelerine ve haklarına saygı duyan kapıları ardına kadar kendisine açık halkçı belediye istediğini belirterek partililerden büyük destek aldı. “Edirne’yi halkımızla birlikte,  planlamaya, yönetmeye, geleceğe taşımaya talibiz”diyen Ciravoğlu “kent yönetimi kültür işidir. İlke işidir. Plan ve program işidir.Biz partimizin sosyal belediyecilik anlayışı olarak sadece kaldırımlara, çiçeklere değil insanlara, insanların yaşamlarına dokunacağız. Yaşanabilir ve hepimize mutluluk verecek Edirne’yi sizlerle birlikte oluşturacağız.İnsanımızın sosyal, kültürel, ekonomik yaşamına hizmeti en temel görev ve sorumluluğumuz olarak yerine getireceğiz”dedi.

Son aylarda Edirne Belediyesinde yaşanan ranta dayalı işlere de gönderme yapan Şükrü Ciravoğlu “Kamusal alanları rant’a değil halka açacağız. Çünkü kentlerin, meydanlarla birlikte bu yeşil kalmış kamusal alanlarda yaşadığını ve kimlik kazandığını biliyoruz.Kentin değerli yeşil alanlarına  AVM olsun diyen düşüncenin değil, yeşil alanlar arttırılsın ve halkın öncelikli kullanım alanları olsun diyen düşüncenin yanındayız.Büyük sermayenin küçük esnafı yutmasına yol açacak her türlü haksız girişimin ve rant hesaplarına dayalı kentsel dönüşümlerin  karşısındayız”şeklinde konuşarak Belediye Başkanlığı konusunda aday adayı olduğunu ve partisinin bu konuda vereceği kararı beklediğini kaydetti.

Edirne Belediyesinin şu anda sağladığı hizmetleride yaptığı göndermelerle eleştiren Ciravoğlu “Sağlıklı içme suyunun sağlanması, firesiz dağıtımı, kanalizasyonları ve yağmur sularının sorunsuz toplanması, katı atıkların değerlendirilmesi, çöpün zararsız hale getirilmesi ve çöpten yararlanılması, sorunsuz ve çağdaş toplu ulaşım gibi konular çağdaş sosyal demokrat bir belediyede bu zamanda olmaması ve hiç konuşulmaması gereken sorunlardır.Konuşulması gerekenler; sanat evi ve kent müzesi olmalı, kültür merkezi olmalı, belediye kariyer ve istihdam ofisi olmalı, internet ve bilgi evleri olmalı, nikah salonu olmalı, engelli koordinasyon merkezi olmalı,sağlıklı yaşam merkezleri olmalı, yani insana hizmet ve yatırım olmalı”diyerek şikâyet eden değil çözüm arayan olacaklarını ifade etti.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30