banner78
banner25

AB den spora 260 bin auroluk proje
AB sınır ötesi iş birliği İPA projeleri kapsamında üncü teklif çağrısına katılan Edirne Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü 260 bin auroluk projeye imza attı.
Projenin ana koordinatörü olarak görev alan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Edirne’de yapılacak olan yatırım için pastadan 170 bin auro alacak.
Edirne’nin en eski spor tesislerinden biri olan Ekrem Demiray Spor Salonu, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Bulgaristan’ın Yambol kentine bağlı Stralca Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında yenilenecek. Çatı ve zemin onarımının yanı sıra dış cephe ve bahçe düzenleme çalışmalarının yapılacağı tesis, proje tamamlandığında güneş enerjisi ile ısıtacak.
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Bulgaristan’ın Yambol kentine bağlı Stralca Belediyesi arasında, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği projesinin imza töreni, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak’ın makamında yapıldı. Stralca Belediye Başkanı Mitko Andanov’un da katıldığı imza töreninde konuşan Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, proje kapsamında Kaleiçi’nde bulunan Kaleiçi’nde Ekrem Demiray Spor Salonu’nda birtakım yenilikler yapılacağını kaydetti.
İmzalanan proje ile Ekrem Demiray Spor Salonu’nun çatı ve zemin onarımının yanı sıra dış cephe ve bahçe düzenleme çalışmalarının yapılacağını kaydeden Ocak, “Projenin sona ermesiyle birlikte tesisimizde güneş enerjisinden faydalanacağız. Enerji tasarrufu açısından da faydalı bir proje olacak. Ayrıca tesisimize engelliler için rampa, portatif tuvaletler de olacak. Edirne’de olduğu gibi Stralca’da da inşaat yatırımı olacak. 2014 yılında uygulamaya geçeceğimiz projenin bütçesi 260 bin Avro. Bu paranın 170 bin Avro’su bizim tarafımızdan karşılanacak. Projedeki amacımız, gençlerimizin daha iyi koşularda sportif etkinlikler yapmaları” diye konuştu.
Stralca Belediye Başkanı Mitko Andanov ise iki ülke arasındaki sportif faaliyetlerin artmasını istediklerini belirterek, “Türkiye ile daha önce üç proje gerçekleştirdik. Bu da dördüncüsü. Daha önceki projelerde olduğu gibi bu projenin de amacına ulaşacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak ile Stralca Belediye Başkanı Mitko Andanov, projeyi imzaladı.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30