banner137
banner25

6 dakika taktılar!
Mübarek Ramazan ayının 21 nci gününde Edirneliler iftarını 6 dakika geç açtı.

İmsakiye’ye göre belediye görevlileri tarafından patlatılması gereken top saat 20:44 te değil 20:50 de patlatıldı.Top 20:50 de  patlarken, akşam namazıda aynı anda okunmaya başlandı.Oruç tutan çok sayıda vatandaş sokaklarda kurulan iftar sofralarında ve evlerindeki sofralarda top ve ezan sesini bekleyerek iftarını yapmak isterken 6 dakikalık bir gecikme yaşanması eleştiri konusu oldu.

Vatandaşların “saat 20:44 oldu” demesine karşın, esnaf “henüz top patlamadı.Hocada akşam ezanını okumadı.En iyisi beklemek”şeklindeki karşılıklı yorumları kimin haklı kimin haksız olduğu tartışmalarının yaşanmasına neden olurken başta belediye görevlileri olmak üzere ezanı okuyan cami imamlarının bir çoğununda top senine göre hareket ettiği ve iftarı geç açtırdıkları öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30