banner78
banner25

50 gram için ter atıyorlar!
 50 gram için ter atıyorlar!

Edirne 652'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Er Meydan'ında güreşecek pehlivanların kayıtlarına başlandı. Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Mimar Sinan Spor Salonunda başlanan kayıtlara çok sayıda pehlivanın başvurması bekleniyor.

Güreşçilerin gelerek kayıtlarını yaptırması ve ardından sağlık kontrolünden geçmeleri ile başlayan kayıt işlemlerinde zaman zaman ilginç anlar yaşanıyor.Kayıt sırasına girerek kayıtlarını yaptıran ve vücut ağırlıklarına göre mücadele edecekleri kategorilere ayrılan pehlivanlar 50 gr fazla olan ağırlığı için bile saatlerce ter atmak zorunda kalıyor.

Güreşçilerin kilolarına göre ayrıldığı müsabakalar öncesinde gram fazlası ile kendinden büyük ve ağır güreşçilerle güreşmemek için üzerinde bulunan ağırlıkları atmaya çalışan pehlivanlar bazen 50 gram ağırlık fazlasından dolayı saatlerce koşmak,idrar yapmak ve benzeri durumlarla vücudundaki ağırlıkları atmak zorunda kalıyor.

Kırkpınar yağlı güreşlerine teşvik ikinci boyda güreşmek üzere Çanakkale’den gelen pehlivan Feyzullah Aktürk 100 gram fazlasından dolayı bir üst kategoriye girmemek için büyük uğraş verdi.Verdiği uğraşlarla 100 gram fazladan 50 gramı üzerinden atabilen Aktürk son defa bindiği terazide 50 gram fazlası olunca üzerinde bulunan muskayı çıkarttı ve terazide 60 kg seviyesine böylelikle ulaşabildi.

Aktürk “fazlalığımı atmak için gidip terleyecektim,kültür fizik yapacaktım ve o yüz gramı vücuttan bir şekilde atacaktım.Şu an tam 60 kg geldim.Üzerimde muska vardı ve onu çıkarttım 50 gram gitti oradan net 60 kg geldim”dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Akdeniz Bölge Temsilcisi ve yürütme kurulu başkan yardımcısı Orhan Çetin ise yaptığı açıklamada “güreşçilerin belli kategorileri var.100 gram fazlası olduğu o zaman bir üst boyla güreşmek zorunda kalıyorlar.Onun için kilo düşürmek için idrar yapıyorlar,saunaya gidiyorlar,koşu yapıyorlar ve kilo vererek aynı boya düşmeye çalışıyrlar”dedi.

Öte yandan çayıra çıkacak güreşçilerin sağlık kontrolleri de yine bu noktada yapılıyor.Edirne İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı görevliler gelen güreşçilerin kontrollerini yaparak güreşe elverişli olup olmadıklarını da kontrol ederek özellikle cilt enfeksiyonları ve mantar enfeksiyonu olup olmadığını kontrol ettiklerini belirttiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30