banner137
banner25

30 milyonluk yatırım hayata geçiyor!
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, düzenlediği basın toplantısı ile 25 Kasım Şehir stadının arsasının resmen TOKİ’ye devrolduğunu ve karşılığında 5 bin kişilik spor salonu ve 15 bin kişilik stadyum yapılacağını belirtti.
Gençlik Hizmetleri spor il müdürlüğünün faaliyetlerini değerlendirmek adına düzenlediği basın toplantısında Edirne sporu adına önemli bir yatırımı gerçekleştirdiklerinin müjdesini paylaşan İl Müdürü Serhat Ocak bir süreden buyana devam eden görüşmelerin sonuca bağlandığını ve resmiyet kazanarak dün itibari ile 25 Kasım Şehir stadının TOKİ’ye devrini resmen gerçekleştirdiklerini açıkladı.
İl Müdürlüğü binasında düzenlenen basın toplantısında Edirne için güzel şeylerin yapıldığına dikkat çeken Ocak kendisinin Edirne’ye hizmet etmek için çabaladığını belirterek Her şeyin Edirne için olduğunu kaydetti.
TOKİ’nin Yeni yerleşim bölgesi Çamlık alanı yakınlarında yapmayı düşündüğü spor kompleksi için düğmeye bastıklarını belirten İl Müdürü Ocak 49 dönüm alan üzerine kurulacak olan tesisin 41 dönümünün Milli Emlak’a ait kalan 8 dönümünün ise Edirne Belediyesi tarafından tahsisinin yapıldığını ifade etti.
Tesisin kazanımı konusunda çok çaba sarf ettiklerini belirten Ocak özelikle yaşanan sancılı süreçte üst düzey bürokratlar başta olmak üzere Bakan düzeyinde kişilerin devreye girerek Belediyeden imar planı düzeninde katkı aldıklarını söyledi.
Ocak konuşmasında “25 Kasım Stadyumu'nu TOKİ'ye devrettik. TOKİ, bunun karşılığında 5 bin kişilik spor salonu ve 15 bin kişilik stadyum yapacak. Bunu sizlerle sevinçle paylaşıyoruz. Spor Genel Müdürlüğü'nün malı olan 22 dönümlük alan TOKİ'ye devredildi ve buraya AVM yapılması düşünülüyor”dedi.
Mimar Sinan Kapalı spor salonunun Edirne’de ki tek spor salonu olduğunu belirten Ocak yapılan bu anlaşma ile kentin spor anlamında ciddi bir kazanımı olacağını, stadyum ve kapalı salon olarak mevcudun çok üzerinde bir tesisi Edirnelilere sunacaklarını kaydetti.
Tesisin ihalesinin 20 Mart günü yapılacağını belirten Ocak projelerin hazırlanarak zemin etütlerinin yapıldığını ve ihale süreci sonrasında projeyi uygulamaya koyacaklarını ifade etti.
Öncelikle tesisin inşasının tamamlanıncaya kadar 25 Kasım Şehir stadının faaliyetine devam edeceğini aktaran İl Müdürü Serhat Ocak bu sayede müsabakalar yada diğer etkinliklerin aksamayacağını tesis tamamlandıktan sonra bunun yıkım işlerinin başlayacağını belirtti.
Başarı ile devam eden bu ve benzeri projelerin arkasında Edirne’nin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun olduğunu belirten Ocak “kendisi bizim her problemimizde devreye giriyor.Kendisine önerdiğimiz her şeyi takibe alıyor ve kontrol ediyor.Edirne ve Türkiye’de bir ilk olacak kapalı tenis kortunun inşası için bunun için bile devreye girdi.Çoğu insan bunu önemsemez.Ben bunu önerdiğimde hemen yapalım dedi.Ve arkasını bırakmıyor.Tüm bürokratlarımız bu konuda rahat ve eşgüdüm içindeyiz”diyerek Bakanın Edirne için katkısının yadsınamaz bir gerçek olduğunun altını çizdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30