banner78
banner25

1 Mayıs’a farklı yorum!
Son günlerde yaptığı yerinde ve isabetli çıkışlarla gündemde yer bulan ve çok konuşulan isimler arasında yerini alan Edirne Baro Başkanı Av.Özgür Yıldırım 1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle gönderdiği mesajında olaya yine farklı bir boyutta yaklaşarak gönderme yaptı.
1 Mayısların emekçi ve işçinin bayramı olduğunu gönderdiği yazılı metinde söyleyen Yıldırım, işçi adı altında çalışan ancak resmi kurumlarda hizmet alımı iş yaparak işçi statüsünde bulunan kişilerin haklarını savunan,hak arayan, örgütlenen,direniş gösteren kişilerden oluşmadığını savunarak 1 Mayıs işçi bayramı konusunda farklı bir yaklaşım gösterdi.
Yıldırım açıklamasında ‘’Taşeronluk Sistemi’’ Sosyal Devlet İlkesi ile bağdaşmaz. Aynı zamanda emeğin sömürülmesindeki en üst noktadır. Taşeron firmalarda çalışan emekçiler çoğu zaman siyasi partilere üye olarak da kaydedilmektedirler. Siyasi partilerin taşra teşkilatlarındaki üye yapıları incelendiğinde bu durum açıkça anlaşılacaktır. Vahim olan nokta ise, taşeron firmalarda çalışan emekçilerin gerek üye, gerek delege kimlikleri ile üyesi bulundukları siyasi partilerin taşra teşkilatlarının kongrelerinde çeşitli görevlere talip olan bazı adaylara ‘’işten çıkartılma’’ veya ‘’sözleşme yenilememe’’ baskısıyla oy attırılmak zorunda bırakılmaya çalışılmalarıdır. Bu durum, öncelikle ‘‘insanlık onuruyla’’ bağdaşmaz. Böyle bir zihniyet kabul edilemez. Emekçiler, bu zihniyete karşı örgütlenmeli, mücadele etmeli, direniş göstermeli, bu zihniyetin temsilcileri hangi siyasi görüşten olursa olsun prim tanımamalıdırlar”dedi.
Açıklamasının ardından emekçilerin haklarına kavuşmaları için direniş gösteren, bu uğurda canlarını feda eden kahramanları saygı ve rahmetle anıyor, ‘’taşeronluk sistemi’’ başta olmak üzere, emekçilerin haklarını korumayan yasal düzenlemelerin tümünün yürürlükten kalktığı, ‘’emeğe saygı gösterilmesi bilicinin’’ egemen olduğu ve Sosyal Devletin varlığının her alanda hissedildiği günlere erişmek dileğiyle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladığını belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FEVZİ...... 11 yıl önce

seni siyasi anlamda hak ettiğin yerde görmek istiyorum sayin baro başkanim sen yeterki o karari ver....

banner30