banner137
banner12
Yerel seçimlere 1 yıldan az bir süre kaldı! Siyasi arenanın ısınmasını bırakın ısıda bir artışın bile olduğunu söylemek çok zor.Bir hayli hareketli geçeceğe benzeyen siyasi yarışta yine iki partinin kıyasıya yarışacağını şimdiden söylemek mümkün.
CHP durulmayan sularında boğuşurken, Ak parti bulanık olan suda önünü dahi göremiyor diyebilirim.Her iki partide bu kadar çok çatlak ses varken ve daha olacak gibi gözükürken seçimlere bu kadar zaman kala her kafadan bir ses çıkması taraf ve bertaraf sayısındaki dengesizlikten olsa gerek.
Bir yanda Edirne’ye hizmet aşkı ile yanıp tutuşan gerçek adamlar, diğer yanda ise Edirne’ye hizmet yaparken cepleri dolduracak bir kesim.Bu her iki parti içinde geçerli olan bir durum.Ancak CHP’nin seçimleri garanti gibi görmesi ve “ceketi koysak alırız” düşüncesi tamamen AK partinin düne kadar olan başarısızlığındandır.Bir ili almak için Başbakan’ın bu kadar çok istekli olması ve bu isteğin yerel anlamda teşkilata yansımaması geçmişte seçimlerin Ak parti adına kaybedilmesinin en somut göstergesidir.
Korkarım ki bu tablo bu seçim döneminde de olacak.Neden mi? İl teşkilatı içinde çok sesli olmasa da bize yansıyan kesitlerde ciddi sıkıntıların olduğu, hatta bazı il yöneticilerinin Hamdi Sedefçi’nin lehine dahi çalışarak sağlanan ranttan yoksun kalmamalarını sağlamaya çalıştıklarıdır.Yalan doğru bilinmez ama “eğer Hamdi kaybederse ortada kalırız.Bunlarda dürüstlük hat safhada.Belediyeyi alırlarsa mamamız kesilir”dedikleri iddiaya göre kayıtlı kuyutlu.
Bakın; Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu’nu boşa Bakan yapmadı.Diğer atanan ve kabinede değişikliğe uğrayan Bakan isimlerine dikkat edin.Topu topu dört bakan değişti.Ve bunların illerindeki belediyeler CHP’li.Yani Başbakan seçimlere CHP li olan illeri Ak Parti lehine 1-0 önde sokmak istiyor.Bu çok büyük bir fırsat.Yani bir ilde bakan olması demek o ile bir ayrıcalık katar.Ve hizmetlerin akışı anlamında bir fark yaratır.
Ama bizde durum biraz sıkıntılı!
Hizmet anlamında yapılacak her şey Devlet eliyledir ve Devlet eşittir iktidar, yani Ak partidir. Ama Devletin koltuklarında oturan bürokratlar Ak partili olurlarsa ve arkaları sağlamsa işte burada tıkanma başlar ve şu an Ak Partideki yaşananlarda bunlardır.Bir siyasi eğer bir bürokrata iş yaptıramıyorsa bunu düşünmek lazım. Av.Müjdat Kahve il başkanı olarak bu sıkıntıları iyiden iyiye yaşamaya başlamıştır.Bazı hizmetlerde aksamalar, iç hesaplaşmalar, kısır çekişmeler ve her şeyden önemlisi “ben bakana yakınım”imajı yaratılmak istenmesi burada teşkilatın önüne bazı isimlerin yada bir takım kişilerin geçmesi seçimlerin hüsranla sonuçlanması anlamını taşır.
Bildiğim kadarı ile uzun bir süredir Vali Yardımcısı ile ilgili bir sıkıntı var.Ve teşkilat bu konuda aktif bir rol alamıyor.Benim bildiğim bir siyasi irade varsa ve Vali yardımcısı gidecek lafın ikilenmesi bile doğru değildir.Gidecektir…
Bir daire müdürü ile ilgili bir sıkıntı varsa ve aşılamıyorsa, siyasi iradede burada bunu yapamıyorsa o zaman kusura bakmayın arkadaşlar demesini de bu siyasi irade kendinde göstermelidir.Çünkü Genel Merkez bu defa sizden bu belediyeyi istemektedir.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da aynı durumdadır.Sorumluluğu ağırdır.Başbakan durumun aksi yönde gelişmesi halinde yani belediyenin alınmaması durumunda hesabını Bakanına da bakmayanına da soracaktır.
Ak parti teşkilatı bugüne kadar inanılmaz bir çalışma içine girdiyse de bunun şu an için sandığa yansıması olanaksızdır.Hani bir laf var “çalış çalış hep bir karış” .
Evet Ak Parti hala bir karıştadır.Daha çok çalışmalı,daha çok çalışmalı ve içinde bulunan sahte Ak partililerle değil özünde olan partilileri ile bunu yapmalıdır ve İnsanları artık buna inandırmalıdır.
CHP’ye gelince; zaten partinin sibop ayarı kaçmıştır.Birileri çıkıp bu partinin sibobuna iyi bir ayar çekmelidir.Yoksa CHP ayarı yapana kadar birileri CHP ye ayar çekecektir….
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sevim Karaosman 11 yıl önce

gökhan bey yazınızın altına imza atarım.ak parti il teşkilatı yaptıkları hatalar ile iki dönemdir belediyeyi altın tepside hamdi sedefçi ye teslim etmiştir.halkı üzen,üstelik ak partiye yakın memurlara her türlü kötülüğü reva gören bürokratlar sırf imam hatipli diye korunmuştur.hiçbir başarısı olmayan,bir çivi çakmamış,belediyeyi sadece çiçek ekmek olarak gören belediye başkanına karşı hiç bir eleştiri getirilmemiştir.muhalefet boşluğunda birileri atıp esiyor.