banner137
banner12
Müdahil olmayayım dedim,lehte yada aleyhte yazı yazmayayım dedim ama yapamadım…
Son zamanlarda yurt dışında yoğunlaşan işlerimden dolayı Edirne gündemine ilişkin konulardan bir hayli uzak kaldığımı düşünüyor ve sizlerden gelen bu yöndeki eleştirilere de hak veriyorum.
Malum ETSO yani Edirne Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapıldı.Seçimler sonrasında ismi ön planda tutulan çok sayıda isim gruplarından dahi çıkamazken sözüm ona değişimden yana olanların isteği üzerine yeni isimler (ki bize göre bildik isimler) öne çıktı.
Seçimlerin sonrasında ellerini ovuşturan kaymakçı gazeteciler tıpkı Borsa seçimlerinde olduğu gibi bu seçimler içinde ellerini şimdiden ovuşturmaya başlamış ve attıkları manşetlerle kamuoyunu yanlış ve yanlı bildirmenin yanında yağdanlık görevlerini bir defa daha açıkça göstermişlerdir.
Bunu neden mi diyorum? Daha Hakan Sedefçi’nin sahte diploma ile askerliğini kısa dönem yapması ve bundan dolayı mahkeme tarafından cezalandırılmasını sayfalarına taşıyamayanlar şimdiden bu isim üzerinde durarak ETSO’ya yakışacağının çığırtkanlığını yapmaya bile başlamışlar.Yazıktır günahtır!..Hatırlatmak gerekirse ilk bu işi yazdığımda ve olayın adli mercilere taşınmasını sağladığımda “belge getir yazmasam şerefsizim” diyenler ellerine mahkeme kararı verilmesine rağmen tek bir satır dahi geçemediler.Amma garip biri sıradan bir konudan mahkemeye sevk edildiği zaman aman Allah’ım adliye önü gazeteciden geçilmiyor, ertesi güne sayfalar o garibimin haberleri ile dolup taşıyor….
Şimdi birileri Hakan Sedefçi ismini gruptan çıkmasını sağlayarak ETSO Yönetim Kurulu başkanlığı için önünü açmaya başlamış ve bunda da başarılı olmuşlardı. Burada da baba Sedefçi’nin hakkını yememek lazım.Verdiği inanılmaz destek ve insanlara uyguladığı yada uygulattığı psikolojik baskı ile kayıtlı üyelerin bir çoğu aranmış, tehdide varan durumlarla karşı karşıya bırakılmış ve yapılan oyunlarla gruptan oğul Sedefçi öyle yada böyle çıkarılmıştı.
Burada maddi desteğin verilmesinin yanında uygulanan psikolojik baskıda çok önemli tabi.Belediyeden yıllardır nemalanan ve mamalanarak hayatını idame ettiren bazı kişiler ETSO yönetimi içinde kolları sıvamış ve burada da açık desteğini yalakalık olsun diye göstermişlerdi.
Evet Hakan Sedefçi genç bir kardeşimiz.Kardeşimiz diyorum çünkü daha 20 lik dişleri ağzında..Yakışıklı,karizma, sözde iş adamı ama her şeyden önemlisi askerliğini kısa dönem yapmak için aldığı sahte diploma ile şubesini kandırarak bu işi 15 ay yerine 6 ay yapmış ve hapis cezası almış birisi.Belediyeye olan 5 bin TL lik su borcunu şirketi üzerinden hala ödememiş (geçmiş borç) ve dahası babasından dolayı adı iyi anılmayan bir isim.Eğer tanıdığım Hakan Sedefçi babasının izinde değil alnının akıyla buralara gelmiş olsa küçüklüğünü bildiğim için ben bile destek olurdum.Ama dedim ya,önce ayakları üzerinde duracak.Şirketinde en az 30-40 kişi çalıştıracak,bir yerlerde yöneticilik deneyimi olacak,alnından akan terin kazanımını bilecek,ama nerdeee???
Belediye babasında,Borsa babasının kankalarında, ETSO’da oğlunda oldu mu daha ne ister bir insan.
Evet çok değerli iş adamları.Oyuna gelmeyin.ETSO’yu birilerinin şahsi çıkarları için birilerine emanet etmeyin.Aklı selim davranarak hak,hukuk nedir bilen,ticaretten anlayan, Edirne ekonomisi ve geleceği için ETSO’nun yerini ve önemini iyi bilen kişileri seçin…Eğer aklınız varsa tabii….
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.