banner78
banner12
Ne etliye, nede sütlüye dokunan Valilerin ardından nihayet Edirne’ye her şeye dokunacak bir Vali geldi demek istiyorum.Mardin ilinde görev yaptığı yıllarda Mardin’i Mardin yapan ancak belli bir takım aksaklıklar sonrasında yine Ak Parti tarafından merkeze alınan Vali Hasan Duruer hükümetin bir taltifi olarak Edirne Valiliğine atandı.
Göreve geldiği gün yaptığı kısa süreli basın toplantısında zamana verdiği önemden bahseden Vali Duruer’in ilk açıklamalarında Valilik makamının işleyişinde bir değişiklik olacağı ve Edirne Valiliğinin özlenen ve iş yapan boyutu ile yeniden işlevsellik kazanacağını bu söylemlerinde anlamıştım.Daha toplantısı biter bitmez, Valilik bahçesinde bulunan ve Avrupa Birliği bürosu olarak bilinen tadilat halindeki binanın içine girerek inceleme yapması ve koşar adım gitmesi bizleri bile özlediği çalışma temposuna çabucak adapte etmişti.
Hızlıydı,girişkendi,işi bilen biriydi.Edirne hakkında öğrendiği birkaç bilgi dışında Edirne bürokrasisini yaşayarak öğrenecek ve kısa süre içinde kararlar vererek yatan değil, iş yapan bir valilik mekanizmasının hayata geçmesini kısa sürede sağlayacaktı.
Bunu en iyi zaman gösterecek.Ama bugüne kadar Valilik bünyesinde bulunan kurumlarda ki laçkalık,vurdumduymazlık ve iş yapmamazlık herhalde bundan böyle olmayacak.Çünkü “çalışanın arkasında dururum” sözü buna işaretti.Yani yatan bir valilik ve personeli için artık çalışma vakti gelmiş,adaletli, hakkaniyetli bir Valilik için kollar sıvanmıştı.
Kraldan çok kralcı olan valilik personelinden bazılarının şimdiden keyfi kaçmış gibi!... “Acaba hangimiz gidecek?,Yada kimin yeri değişecek?” gibi laflar koridorlarda adeta yankılanıyor.Ama iş yapan kısımlarda bu dedikodu yok.Neden? Çünkü Vali Duruer “laf değil iş üreteceğiz” demişti.Kaldı ki bu konuların konuşulduğu yerlerde kesinlikle değişiklik olacak.Çünkü iş değil laf üretenler ve yan gelip yatanlar bu koridorlarda konuşanlar.Bu yüzdendir ki ; yerleri değişmeli.
Kısa süreli yapmış olduğumuz görüşmede, Edirne’yi şaha kaldıracağını ve bazı eksiklikleri görerek derhal müdahale edilmesi konusunda talimatlar verdiğini söylemesi ve detaycı olduğunun altını çizmezi Edirne’ye nihayet uzun bir aradan sonra Vali geldi dememesi neden oldu.
“Çok konuşmam,basın karşısında beyanat vererek kendi reklamımı yapmayı sevmem”demesi ve “Edirne’yi öne çıkarmamız lazım”demesi Edirne’nin önümüzdeki süre içinde yıldızının öyle yada böyle parlayacağının somut işaretiydi.İlgili daire müdürlüklerinin bazına bilgi şeklinde teknik konularda açıklama yapabileceğinin talimatını vereceğini söylemesi bile bugüne kadar basına bilgi vermekten ve bizleri uğraştıran bir tablonun da artık ortadan kalktığının göstergesiydi.
Halkın menfaatine olacak ve halkla sık sık iç içe olacak,bir anda nereden çıktığını anlamadan karşınızda bitecek bir vali Duruer. Edirne’yi karış karış gezecek,sorunları yerinde görecek ve çözümü konusunda mekanizmayı çalıştırmayı bilecek bir Vali Duruer.
Balkanlara olan ilgisi ve Edirne’nin Balkanların başşehri olduğunu söylemesi bundan böyle Edirne’nin hareketleneceğini bizlere anlatmaya yetiyordu.
Bu arada giden Valim Gökhan Sözer ve Mustafa Büyük’e de bir haksızlık yapıyormuşuz gibi bir hava estirmeyelim.Çünkü onlarında Edirne için yaptıkları yadsınamaz.Ama Hasan Duruer’in yerinde durmayacağının kıyasını da kısa sürede edindiğim izlenimlerimle sizlerle paylaşmak istedim.Kendisine sunduğumuz önerileri ilgi ile dinlemesi ve beğenmesi bile Edirne’de iş yapılacağını bize gösterdi.
Ne diyelim! İnşallah yanılmaz ve yeni valimizin bir çok haberini icraatları ile beraber sizlere aktarma fırsatını yaşarız.Sonuçta bundan Edirne kazançlı çıkar.Aslında daha yazacak çok şey var ama; bu kadar yeter.Bekleyip görelim bakalım,yeni Valimizi zaman içinde daha iyi anlayacağız ve iş yaptığına gerçekten şahit olacağız.
Hoş geldin Valim Osmanlı başşehri Edirne’ye…. Hoş geldin Valim Balkanların gözbebeği Edirne’me!......
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dsdsd dsd 12 yıl önce

aksaklıklar? kızlar ile erkekler aynı okulda okumamalı açıklaması yapması vb. aksaklıklar mı? edirneye böyle bir adam yakışıyor mu?

Avatar
gölge adam 12 yıl önce

peki sayın tuzladan yeni valiyi sevdiniz belli edirne akp vekili sayın mühezinoğlu ile cok eskiden calışmışlığı varmış sizinde yeni sayın vali ile eskiden calışmışlınız olacakki yazınızdan bal akıyor ben sayın valimeze hoşgeldin derim ben bir vali tanıdım nur içinde yatsın sayın fahri yücel