banner137
banner12
Biri yaşadığımız şehir, bir diğeri ise yaşadığımız şehrin güvenliğini sağlayan unsur.
Belki yıllar öncesi için sakin ve huzurlu bir kent dediğimiz Edirne için artık bugün bunları söylemek biraz zor gibi.
Kentimiz huzursuz demiyorum; ancak eski günlerini arar oldu.Edirne Emniyet Müdürlüğünün tüm kadrolarının bazı konularda canla başla çalıştığını, görüyor ve bunu takdirle karşılıyorum.Örneğin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün son günlerde başarılara attıkları imzaları yakınen izliyorum.
Karanlıkta kalan olayları aydınlatmaları, organize suç örgütlerine yönelik çalışmalarını,terör yandaşlarının oyunlarının bozulması ve benzerleri Edirne güvenli için önemli.
Peki bunlar birden bire mi oldu?Hayır..
Emniyet Müdürlüğünün başına gelen ve ekibini yeniden oluşturma yolunu seçen Emniyet Müdürü Cemil Ceylan önce çalışanlarını, sonrada kenti kendi açısından mercek altına aldı.Derken tıkanan,aksıyan noktaları açma konusunda gerekli müdahaleleri yaparak bazı durumların personel kaynaklı olduğu kanaatine vararak değişiklikler yaptı.Ve sonunda düğmeye bastı.
Şimdi bazılarınız diyecek ki; hırsızlıklar aldı başını gidiyor.Evet haklısınız.Günde ortalama 3 hırsızlık olayının yaşandığı ilimi merkezinde çalanlar aynı,çalınanlar aynı olunca gözler sürekli romanlarla mücadele konusuna çevrildi.Aslında Romanların genelinde sıkıntı yok.Sadece kendini bilmez bazı çapulcuların sabah erken kalkıp iş yerleri ve bazı tenha noktalardaki evlerin bahçelerine girerek eşya çalmaları ve sonrasında yakalanmaları olayların sadece oldu bitti ile sonuçlanmasından ibaret.
Emniyet suçlularla sadece fiziki müdahale de yapmıyor artık.Eğitim konusunda gördüğü eksiklikleri önce personeline sonrada, sokakta yaşayan dezavantajlı insanlara yönelterek sorunun temeline yani eğitimsizliğin ve imkansızlığın verdiği kaynağa inmeye çalışıyor.
Göçmen konusunda yapılan mücadele kentin iç kısımlarına artık insan tacirlerinin yaklaşamadığını bunda da en önemli unsurun Kaçakçılık ve Organizenin gösterdiği teknik takip ve uygulamalara bağlı olduğunu hatırlatmak lazım.Düne kadar elini kolunu sallayarak kentin iç kesimlerine buradanda sınıra yakın noktala kadar gelen göçmenler ve onları bu yola iten insan tacirleri daha kente girmeden yerinde adeta imha ediliyor.Böylelikle yaşanması muhtemel olan bir trajedi yaşanmamış oluyor.
Yıllar öncesinde çözülmesi gereken, izi sürülmesi şart olan asayiş dosyaları raflardan alınarak gün yüzüne çıkartılıp aydınlatılıyor.Peki ne oldu? Sihirli bir değnek mi deydi.? Hayır sadece polis bu kentte polislik yapması gerektiğin anladı.Balığın baştan koktuğu teşkilatta, yaşanan hızlı yenilenme biz gazetecilere bile yansıdı.Günün 24 saati bizlere cevap veren şube müdürleri ve Emniyet Müdürü Cemil Ceylan elbette bunda başarının anahtarıdır.Şunu da hatırlatmadan geçmemeliyiz.Bir çoğumuzun bilmediği ancak başımız sıkıştığında aradığımız 155 haber merkezinizde atlamamak gerek.
Kentin tamamına hakim olan, yaşanan sıkıntıları çözüm aşamasında anında cevaplayan bu merkezde tam anlamıyla bir özveri hakim.Çalışan memurların hepsi ihbarın gelmesi ile olay yerine ekip yönlendirmede ki başarısını somut olarak göstermiş durumda.
Şunu net olarak söyleyelim.Bu kent sizinle gurur duyuyor…..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayat güzel 11 yıl önce

bu kanıya nasıl vardınız hangi iststistiki bilgiler ışıgında yorum yaptınız merak ettik.geçen yıl ve öncesi yapılan operasyonları neye göre karşılaştırdınız.

Avatar
22ED @hayat güzel 11 yıl önce

hayat güzel gökhana yaz çiz bir şeye dayandirma