banner137
banner12

24 mahalle ve 2 bin 300’ün üzerinde cadde ve sokağı olan bir şehirde yaşıyoruz.Alt yapıdan yoksun olan,yılların ötelenmişliği ile doğru dürüst yolu kısa vadede olan sonrasında ise çabucak bozulan Edirne şehir içi yolları….Maalesef durum ortada!

Yolda seyrederken bir anda önünüze çıkan yamuk yumuk döşenmesinde hayır bulunmayan kilit taş,atıldığı zaman çökeceği,bozulacağı belli olan adı sözde asfalt olan kaplama malzemesi ve dahası yıllardır bu şehre yapılan sorumsuz masrafların en başında geliyor.

Yeni yerleşim bölgesinin imara açılması ile modern olacağı beklentisini yıllardır yaşayan semt sakinleri,çarpık imarı,nereye çıktığı belli olmayan,ve birbirini keseceğine adeta birbirini katleden yolları ile Fatih,Şükrüpaşa,Koca Sinan ve 1.Murat mahalleleri….

Tarlaya sözde dolgu malzemesini yapıp üzerine asfaltı yada kilit taşı döşeyip inşaat çalışmaları devam ederse,hafriyat tonajlı kamyonlarla denetimsiz bir şekilde yapılırsa ne yama yapılan yolumuz son bulur nede tamiratlara harcanan parada azalma olur.

Denetim zaten yok! Sözde gözle denetim var ama bakan göz kör olunca hafriyat kamyonları,beton mikserleri ve dahası kentin içinde cirit atar ve yolların anasını ağlatır.

Yollara döşenen kanalizasyon kapakları bile araçların canına okumaya yeterli…

Daha geçtiğimiz günlerde gözümle gördüğüm ve adeta tehlikenin yaşanacağı çalışmanın yapım şeklinden belli olan bir hikayeyi paylaşmak isterim.Şükrüpaşa mahallesi Abdi İpekçi caddesi birileri tarafından enlemesine kazılıyor.Kazıyı yapan bir kepçe operatörü,birde işi yapan müteahhit veya sorumlu kişi.Yolu kazıp çalışma tamamlandıktan sonra gelişi güzel atılan dolgu ile yol sözüm ona oldu.Elbette hemen asfalt atmak çok doğru değil.Yolun belli bir zaman dilimi içinde oturuşması lazım.Ama gelin görün ki; çalışmanın tamamlanmasının üzerinden saatler geçtikten sonra yağan yağmurun etkisi ile yol her zamanki gibi bildiğiniz kanala döndü ve dolgu malzemesini alıp götürdü.Araçların çoğu geçmek isterken çöken yolda takıldı,hasar meydana geldi.Hatta hastasını hastaneye hızlı bir şekilde ulaştırmak isteyen bir kişi ise resmen çukura bodozlama daldı ve ölümden döndü.

Peki bu yol kazılırken bunlar düşünülmedi mi?Bu yoldan ambulans geçer diye hesap kitap yapılmadı mı?Ya ambulans bu yola takılıp kaza yapsaydı!...Meteorolojik verilere bakılmadı mı? Önüne gelenin kafasına göre kazı yaptığı kentte bunların olması çok normal değil mi?

Allah aşkına biri çıksın bana yollarımız güzel desin.Biri çıkıp bana,döşenen kilit taş ile atılan asfalt sistemli ve düşünülerek atılıyor desin.Hepsi anlık,göz boyamalık işler…Atılan asfalt ile döşenen kilit taşta ne doğru düzgün meyil var nede başka bir hesaplama.Göz kararı döşe gitsin.Vatandaşın evine su girer mi,yollar verilen hatalı meyilden dolayı göle döner mi düşünen yok.

Ha şimdi belediyemiz haklı olarak alt yapı çalışmasına başlayacağız,bu yüzden ellemiyoruz diyecektir ama ellediklerinizde ortada…Bu şehirde biz yaşıyoruz,siz yaşıyorsunuz.Onun için yapılan her hizmeti denetlemek,atılan bir santim asfalt veya kilit taşı bile denetlemek sizin elinizde.Sizler oraya adı üzerinde denetim elemanı olarak mühendis olarak alındınız,oturmak için değil.ha başkana da çık taşı döşe asfaltı at demiyoruz.Ama bu duruma el at demek istiyoruz.Ha başkanda bize katılıyorsa kopar kafasını gitsin.Seçime onlar değil sen gireceksin başkanım….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.