banner137
banner12

Partinin kuruluşuna,ideolojisine baktığımızda; alt yapının Atatürk ilkelerine bağlılığı bunların savunuculuğu yani kısacası Atatürk sevgisinin ön planda olduğunu açıkça görmekteyiz.Kaldı ki her söyleminde Atatürk’ü öne çıkaran, O’nu savunan, O’na tek kelime dahi laf söyletmeyen CHP’nin Edirne teşkilatının bugün bu söylemlerden açıkça uzaklaştığını üzülerek ifade etmek isterim.

Hemen konuya girelim ve “CHP’liler nerede?”başlığını neden atığımı sizlerle paylaşayım.

Bugün Edirne Adliyesinde Atatürk’e hakaret konulu bir dava vardı. Edirne 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki bu davada 75 nci Yıl İlköğretim okulunda görevli Din Öğretmeni Ahmet A. sınıfta verdiği ders sırasında öğrencilerle Atatürk konusunu konuştuğu bir sırada “Atatürk faşisttir, kafatasçıdır. Hitler ile aynı düşüncededir”diyerek Atatürk’e hakaret suçunu işlemiş ve bu konu hakkında dava açılmıştı.

Söz konusu görülen davanın ilk duruşmasında sanık ve tanık ifadeleri alındıktan sonra duruşma ileriki bir gün olan bugün tarihine ertelenmişti.Geçen davada söz konusu öğretmeni savunan sakallı,cübbeli tipler adliye koridorlarında cirit atarken,yaşanacak zafer sarhoşluğunun da adeta habercisiydi.Ve bugün dava görülmeye başlandı.Beklenen sonuç olmuştu ve mahkeme öğretmenin beraat etmesine karar verdi.Adliye koridorlarında dolaşan tiplere baktığımızda yine aynı tiplerin olduğunu bugün üzülerek gördüm.Yüzleri gülüyordu!...

Peki bu davanın Ulusal medyada yer alması, kamuoyunun konudan haberi olmasına rağmen hatta öğrenci çağındaki çocuklar yüreklerindeki Atatürk sevgisinden dolayı bu hakareti içlerine sindiremeyip, öğretmenleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, “CHP neredeydi?” Dersem yanlış mı demiş olurum?

Ne ilk davada, nede son davada CHP hiç yoktu. “Bu mu sizin Atatürk sevginiz”dersem yanlış mı demiş olurum? Atatürk sevgisini yüreğinde değilde lafta gösteren CHP’nin İl Başkanı,Merkez İlçe Başkanı,Belediye Başkanı,İl genel Meclis üyeleri,Belediye Meclis üyeleri,Kadın Kolları, Gençlik kolları hatta en önemlisi Milletvekili Recep Gürkan; “neredesiniz?” dersem yanlış mı demiş olurum…

Yahu Anayasamızın başlangıç kısmında ; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı karşısında hiçbir faaliyetin koruma göremeyeceği, TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN, demokrasiye aşık Türk Evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunmuştur”sözü olmasına rağmen öğretmenin tıpış tıpış salondan ayrılması,koridorda ona destek olan cemaatçilerin olması ve bıyık ve sakal altından gülmeleri Atatürk’ün yalnız bırakıldığının göstergesi değil miydi?

Bırakın artık bu sözde Atatürkçülüğü…Böyle Atatürkçülük olmaz.Atatürk’ü siyasete alet etme oldu mu ? Atarken mangalda kül bırakmıyorsunuz, somut konular karşınızdaki dururken hep geri planda kalıyorsunuz.

Belki bugün adliye koridorlarında Atatürk’ün manevi ruhu olanları izliyordu ve yalnızdı.Kurduğu partinin üyeleri sözde partililerinin hiç biri yokken, cübbeliler orada cirit atarken,sadece ve sadece Atatürkçü Düşünce Derneği davaya iştirak edip, Edirne Barosu’da bu konuda üzerine düşeni her zaman olduğu gibi yaptığını fazlasıyla göstermekteydi.Baro başkanı Özgür Yıldırım davaya müdahale talebinde bulunmasına rağmen,bunun kabul görmemesi bugün düşünülmesi gereken bir durumdur.

Baro Başkanı müdahale teklifinin mahkeme tarafından reddedilmesi sonrasında gönderdiği açıklamada aynen şunu demiştir.

“Müdahale talebimiz reddedilmiştir. Yerel Mahkeme, suçun unsuru olan aleniyet unsurunun gerçekleşmemiş olması sebebiyle sanığın beraatine karar vermiştir. Müdahale talebimizin reddi ile birlikte beraat kararını temyiz edeceğiz. Yargıtay tarafından kararın bozulacağına inanıyoruz. Aksi takdirde Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm okullarında ve tüm sınıflarında Atatürk’e hakaret etmek suç olmaktan çıkacaktır. Beraat kararı her şeyden önce Anayasaya aykırıdır. Genç neslin Atatürk’e hakaret edilen sınıflarda eğitim – öğretim görmesi kabul edilemez”

Evet;yani artık önüne gelen “Atatürk’e hakaret edebilir.Ve bu suç olmaktan çıkacaktır”cümlesinin neler ifade ettiğini,gelecek adına anlamamız gerekir.

Bugün kü davada yürekleri Atatürk sevgisi ile yoğrulan öğrencilerin ifadeleri hiçbir anlam taşımamış ve alaniyet unsuru olmadığı gerekçesi ile mahkeme öğretmeni suçsuz bulmuştur.

Hey gidi CHP’liler…Bugüne kadar tutunduğunuz,üzerinden siyaset yaptığınız ve her fırsatta kullandığınız Atatürk, sizi hiç ama hiç affetmeyecektir.Bugün ellerini kollarını o koridorlarda sallayarak gezen ve öğretmenine sahip çıkan zihniyet karşısında Atatürk’ü yalnız bıraktığınız açıkça ortadadır.

Madem öyle sorarım size?Bu mu sizin CHP’liliğiniz?Yarın kale olarak gördüğünüz ve oylarına güvendiğiniz Edirne bunun vebalini size ödetir mi ödetmez mi?

Yine Allah Barodan ve Başkanı Özgür Yıldırım’dan ve Atamızın çizdiği yolda hiçbir beklentisi olmadan yürüyen Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesinin yönetiminden razı olsun….İyi ki varsınız….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.