banner137
banner12
2012 yılının “hit” sesidir herhalde çat, çat, çat.Hava sıcaklığının 40 lı derecelere ulaştığı şu günlerde akşam rahat bir nefes almak için dışarı çıkanlar son bir aydır adeta kan kusuyor.Çay bahçeleri, parklar, vatandaşların istifade ettiği açık alanlar adeta kabus haline döndü.Birileri İspanya’da sere serpe yatarken bizim vatandaşlar sivrisinek saldırılarından adeta geceleri uyuyamaz oldu.Yurt dışından ilimize gelen turistlere de hoş bir seda bırakacağımıza unutamayacakları izler bırakıyoruz.Gelen turistlerin bacaklarına,kollarına bakarsanız zavallı insanların hiçte alışık olmadıkları sivrisinek ısırıklarını görebilirsiniz.
İddia edildiği gibi “Yunanistan’dan geliyor” denilen ancak bu söze başka tarafımızla güldüğümüz sivrisineklerin hiçte bu ülkeden gelmediğini gören biri olarak, bu sözü söyleyenin hangi temel dayanağa baz alarak söylediğini de merak etmiyor değilim. Bu sözü söyleyen zat kalksın İspanya’dan bana bir adet sivrisinek getirsin ne isterse vereceğim ona.Getiremez çünkü bulamaz!
Balkanları sıklıkla gezen biri olarak yurt dışına çıktığımda nedense ne Yunanistan’da nede Bulgaristan’da bir sivrisinek dahi ısırmazken ilimiz Edirne’de bir hoş geldin ısırığı sonrası adeta taarruza uğramak biz has bir şey olsa gerek.
Evet geceleri millet düğün, dernek, park, bahçe, cafe geziyor ama kısa süreli bu gezi sonrasında üzerine koca bir şişe sinek kovucuyu da boşaltarak soluk almaya çalışıyor.Hafta sonu iki düğün yapalım dedik.Ama nerde!Oturmak ne mümkün.Her yerden çat çat sesler yükseliyor,millet sivrisineklerden dolayı söylemedik söz bırakmıyor,ilaç satışlarında patlama yaşanıyor ve dahası organizasyonları yapan firmalar masalara sinek ilacı yetiştiremiyor, küçücük bebekler dahi bu hayvanın istilasından nasibini alıyordu.
İnsanlar adeta sivrisineklerle mücadele ediyorlar, üzerlerine her türlü tedbire rağmen konan sinekleri kovmak için ellerini kullanmaktan konuşamıyorlardı bile.Bu kadarıda pes dedirten ve insanı adeta isyan ettiren bu sivrisineklerle zamanında adam gibi mücadele edilseydi bugün bunlar olmazdı,olsa bile bu kadar olmazdı.Demek ilaca fazla su kattınız.Larva ile mücadelede de yan gelip yattınız.
Çat çat çat sesi size kapak olsun.Milletin belediyesi toplum için çalışırken bizim belediyenin ilaçlama aracının özellikle Meriç kıyısındaki bir eve doğru yönelmesini anlamış değilim.Sayın başkan sinek kovucu ilaç kullanmıyor mu yoksa?
Karaağaç caddesini saçma sapan ışıklandıracağına,10 milyon TL ye kaldırımları yaptıracağına, adam gibi sivrisinekle mücadele yapsaydın da bu milletin bu kadar ağını almasaydın.
Ben açık ve net söylüyorum! “Bu adamın beni temsil etmesinden utanıyorum.”Bunu bir sonraki yazımda enine boyuna anlatacağım size. Beni temsil etmesinden neden utandığımı bilmeniz için.
Eeee ne diyelim.Bu sene sivrisineklere yem olduk.Gelecek yıl bunun önlemi inşallah alınır ve daha kötüsü olmaz.Bu yüzden diyorum ki ! “Edirne’nin sakini değil sahibi olun”ve yaşadığınız bu kente sahip çıkın.Kenti sömüren ,kötü yönetenden de hesap sorun….
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüseyin can 12 yıl önce

öyle bir ısırıyorlar ki ısırdıkları yer günlerce kırmızı kalıyor.

Avatar
hüseyin can 12 yıl önce

siz farkında değilsiniz, sinek sorunu kökten çözülüyor. malum kentte aşırı yeşil alan ve ağaç var. sinekler de burada barınıyor. yeşil alanlara lokal, turistik tesisler yapıldıkça gereksiz ağaçlar kesilecek ve sinekler barınamayacak. işletme sahipleri tesislerinin çevresini ilaçlayacak. 2 yıla kalmaz edirnede sinek sorunu biter. kenti mis gibi beton binalarla donatmak varken bu kadar park alanı bırakılırsa tabii sinek olur. bir de meriç kenarına halkın girmesi önlenebilirse tadından yenmez. malum millet nehir kenarında balık tutarken kendini sineklere ısırtıyor. yunanlıların yaptığı gibi tüm nehir kenarlarına tel örgü çekelim. zaten nehirler pis milletin ne işi var nehir kenarında. gitsinler günden güne mantar gibi biten dernek kulüp lokali tesislerinde otursunlar.