banner137
banner12
Hatırlıyorum da yıllar önce siyaset Edirne’de ne çekişmeli yapılırdı.A parti B parti kıyasıya mücadele eder, birbirini geçmek için adeta yarış ederlerdir.Çünkü siyasetin özünde bu vardı.Her şey bitince ise kol kola girilirdi ama siyasi rakip olunduğu hiç unutulmazdı.

Şimdiki siyasi ortama bakıyorum da ohoooo herkes can ciğer kuzu sarması.Ak Partililer ve CHP liler iç içe.Genel Başkanları yukarıda kendilerini yırtarken (ki bu bize görünen tarafı) bizim Edirne’de siyasilerimiz ortak çıkarları ve menfaatleri için adeta tek bir çatı altında neredeyse açıklama yapacaklar.

Karşılıklı eleştiri hiç yok,açıkları bulmak yüzlerine vurmak bunları basın aracılığı ile deşifre ederek ifşa etmek hiç ama hiç yok.

Ne etliye ne sütlüye….

Ortalık kalkıyor,Edirne Belediyesinde dönen dolaplar ve çalışanların yaşadığı zorluklar ayyuka çıkmış ama kimse bunlarla ilgili siyasi bir açıklama yada hesap sorar nitelikte bir tavır içinde değil.

İmar konusunda almış başını gitmiş yanlış yanlış işler, ama buna dur diyecek ne siyasi bir irada nede yasal bir irade var.Kimin eli kimin cebinde inanın hiç belli değil.Muhalefet etmesi gerekenler pastadan dilim alma peşindeyken, sözüm ona iktidarda olanlar pastanın kırıntılarıyla da olsa idare ediyorlar.

Geçen gün şöyle bir Meclise bakıverdim.Aman Allah’ım Hamdi’ye biat edenler almış başını yürümüş,ona biat etmeyenler ise yerinde saymış.Ayakları yere basan kim varsa müteahhit olmuş yap sat yapıyor, kimide yandan yundan iş kapıyor, yandaşlarıda önlerine ne atılırsa onu yiyorlar.

Yok böyle bir şey dedim ama nafile.Son aylarda yapılan oda ve borsa seçimlerine baktım.Yapılacak olanlara da bakıyorum tabi.Hepsi Hamdi’nin istediği gibi.Ama kimle konuştuysam hepsinde bir korku ve telaş.Neden mi? Çünkü verilen sözler vaatler var.Çıkar ilişkileri var.Kim sorarsa onların sevdasında ortak davasında Edirne var.Hadi oradan be!

Eğer Edirne böyle sevda ile sevilecekse hiç sevmeyin be!

Edirne’de bir şeyler değişti değişecek derken, aslında bir şeyin değişmediğini gördük.İşte o bir şey bir değişse o zaman çok şey değişecek.O yüzden o bir şeyi değiştirmek için bir olun birlik olun ve o şeyi değiştirin.CHP de ayrı telden çalanlar, AK partide kafasına göre takılanlar.Uyanın millet uyanın.Seçim geliyor seçim!!!CHP ve Ak Partide çıkarlar siyaseti için değil,Edirne siyaseti için bir şeyler yapalım…..  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.