banner137
banner12

Yerel seçimlere sayılı günler kala herkes bir şeyler söyleyerek bazı yorumlarda bulunuyor. Seçimin iki parti arasında geçeceği söylemlerinin ağır basacağı dedikoduları her zaman olduğu gibi ağır bassa da, adı geçen her iki partide bulunan emanet oyların içincü partiye gideceği de o kadar kesin…

Peki, bu üçüncü parti kim? Evet; aslında bizim arayıpta bulmamız gereken sorunun cevabı bu!

Her zaman için Edirne’de MHP’nin adı geçer. Varlıda kabul görmüştür.DSP gibi köklü bir partinin eski hızı ve gücü olsa “banko”diyeceğim ama onlarda varla yok arasında oldukları için bunu söylemek biraz zor.

“CHP Edirne’nin kalesi”sözü aslında CHP’lilerin çantada keklik gördüğü Edirne için söylenen bir söz.Şimdi bu sözün böyle olmadığını anlatmak istersek, eğer bu böyle olsaydı, “Anavatan partili belediyeler burada görev alamaz,DYP sıralamalarda ön saflarda bulunamaz, hele hele solun zıttı olan MHP buradan Milletvekili dahi çıkaramazdı” demek lazım.

Demek ki solun kalesinde partiye mi, yoksa adaya mı oy veriliyor şimdi buna bakmak lazım!

Anavatan partisinin en hızlı olduğu zamanlar.Orta direk Türkiye’de en çok konuşulan konu.Sağıda solu da birleştiren ve hatta o yıllarda hepsinden oy alan bir parti Anavatan partisi ve İbrahim Ay öyle yada böyle açık ara farkla belediye başkanı.Süreç ilerliyor, CHP’nin cezalı konumda olmasından dolayı, SHP 1989 yılında Anavatan partili belediyenin meclisinde SHP li olarak oturan Hamdi Sedefçi’yi aday göstererek solun oyları ile ipi göğüslüyor.Elbette o dönemin toy Kum mahalle delikanlısı inşaat mühendisi olmasından kaynaklanan avantajlarının hepsini kullanarak( ki o dönemde Turgut Özal’ın imar affı var) tüm kenar mahallenin plan ve projelerini hazırlayarak sözüm ona, millete bedava yapmış gibi lanse ettiği projeler ile kaçak yapıların hepsini tapulandırıyor ve o dönemde bu işten 3-5 trilyon ( o dönemdeki para ile) para kazanıyor ve bunların verdiği avantaj ile Belediye Başkanı sıfatını alıyor.

Derken CHP’nin yasağı kalkıyor ve SHP li bu grup CHP’ye geçerek gel zaman git zaman Belediye başkanlığı görevini taaki rahmetli Cengiz Varnatopu’nun olduğu döneme yani 1999 yılına kadar devam ettiriyorlar.

Sancılı bir belediye ve rahmetlinin gayretleri ile borç batağında olan belediye adeta beş yıllık süre içinde borç yükünden arındırılıyor ve yine malum kişiye teslim ediliyor.

İşte burada da tıpkı 2004-2009,2009-2014 yılları için “AK parti olmasında kim olursa olsun” diyen Edirneliler 1999-2004 yılları için “Hamdi olmasında kim olursa olsun” diyerek birliktelik gösterdi ve sağcısı, solcusu hepsi Anavatan partili aday Cengiz Varnatopu adı altında birleşti.

Neden mi? Edirne artık “yeter” dedi.Cezaevine girmiş,çıkmış.Hemde bunu iki defa yapmış adı,yolsuzluklara karışmış,yargılama süreci devam eden ve hatta 14 yıl hapis cezası alan ve Yargıtay’da onanması beklenen dosyaları olan kişi bugün yine aday olma sevdaları ile Edirne halkının karşısına çıkmak üzere!...

Kentin cedde ve sokakları ile kavgalı,esnafına uğramayan, Meriç nehri kenarında kent ile ilgili yaşadığı sıkıntıların stresini atmaya çalışan ve bu yüzden mesaisine dahi 4 yıldan fazla bir süre 12:00 da gelerek 14:00 da giden bu kentin başkanı artık aday olmayacağım şeklinde defalarca açıklaması olmasına rağmen, torununu dahi koltuğuna oturtmuş ve bunu meslek haline getirdiğini gösterircesine babadan,oğla, oğuldan,toruna geçecekmiş mesajını vererek aday adaylığına yeşil ışığı o günden yakmıştı.

Yanına aldığı medya maymunları ile üç maymunu oynayarak bu kentte olup bitenleri objektif olarak yansıtmamış her şeyi süt liman gibi yazdırtarak adeta Edirne’de toz pembe bir tablo çizmiştir.Daha düne kadar Kılıçdaroğlu’na hakkında dosyalar sunan ve kendisini yaptığı haberlerle içeri tıktıran kişi ile bugün nasıl kanka oldular bilenmez ama; bana söylediği bir laf hala kulaklarımdan gitmiyor…..

Şimdi ise CHP hala kara kara düşünüyor, ben “ya seçimi kaybedersem” diye adeta ödü kopuyor.Hesap ortada Edirne’de CHP’nin yüzde 38 sabit oyu var.Yüzde 20 de kim olursa olsun adayına veren Edirne sandığa CHP’nin oyunu yüzde 58-60 gibi zaten yansıtıyor.

Ha Kılıçdaroğlu şunu bilmeli!...

Olur da CHP Hamdi Sedefçi ile yola devam kararı alırsa,işte burada CHP’nin 6 adayı gerekeni yapar ve onların yanındakilerde dahil, “Hamdi olmasından kim olursa olsun” mantığı ile (buna emanet oylarda dahil) gereğini yapar ve CHP buradan zararla kalkar.

Ak Partinin zaten bu işe gördüğüm kadarı ile dört elle sarıldığı falan yok. Olsada olur olmasa da olur.Ancak, emanet oylar elbet bir yere yatar.Bunlar tepki oylarıdır.Buda çok normaldir…Ve bu millet kızarsa özellikle sağcılar ve bu kente hizmet isteyenler Hamdi Sedefçi’ye tepki olsun diye (ki bunun içinde CHP lil er bile var) Ak Partiye oy vererek CHP nin kalesini dağıtabilirler.

Burada oylar kişiye mantığı ile yaklaşırsak Sedefçi’nin bağımsız aday çıkması durumunda alacağı oy 3001 dir. Çünkü kendi ablası ile kardeşi ve hatta eski eşi dahi oy vermeyecektir.Hoş gerçi 20 yıldır ekmek elden su yapay gölgen ama….

Belediyede kimle konuştuysam yaka silkiyor, personel “yeter artık” diyor.

Madem ki CHP garanti gördüğü adaylarını sona bırakıyor ve Hamdi Sedefçi ile yola devam etmek istiyorsa, bence çok geç kaldığı ortadadır. Eğer Sedefçi ile yola devam kararı alacaksa bir strateji uyguluyor da olabilir, Sedefçi aleyhine yönelecek bir propagandayı da zaman daraldığı için ortadan da kaldırmayı amaçlıyor alabilir.

Sonuçta koskoca bir CHP hala bu işlerle uğraşıyor ve 20 yıldan buyana çalıştığı adayı ile seçime kesin gözü ile bakıyorsa CHP artık bitmiştir.Demek ki diğer adayları adam yerine koymuyor ve daha doğrusu partiye artık adam bulamıyor…

Yine bir dip not! CHP bir başka aday ile yola çıkarsa CHP de temiz siyaset diyen küskünler ve kırgınlar yüzde 80 seviyesinde bu partinin oyunu yükseltir.Ama Sedefçi ile yola devam derse aha te buraya not…Yüzde 45 alsın öpsün başına koysun…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akın Korol 10 yıl önce

yukarıdada yazdığım gibi chp edirnede sedefçi derse edirne bitmiştir .

Avatar
:(( 10 yıl önce

baştan aşağı hamdi sedefçi düşmanlığı üzerine yazılan taraflı bir yazı olmuş. gökhan bey haberlerinizi ve köşe yazılarınızı lütfen tarafsız yazın. yüzde 45'i sakın unutmayın, hamdi sedefçi aday gösterilirse (zaten siz de artık gösterileceğine inanıyorsunuz) yüzde 60 ın üzerine çıkacaktır. aha bu da benim notummmmm

Avatar
:(( 10 yıl önce

edirneliler 1999-2004 yılları arasında hamdi olmasın da kim olursa olsun diye birliktelik göstermediler. yanlış bilgi veriyorsunuz. o yıllardaki dsp rüzgarıyla solun oyları edirnede ikiye bölünmüş chp %22, dsp %29 oy almış ve %30 oy alan anap aradan sıyrılmıştır.

Avatar
gül eser 10 yıl önce

ben sedefçiyi eskiden kutlanan milli bayramlar dışında dışarıda yolda sokakta asla görmedim.sırça köşkünden verdiği röpörtajlarda sadece yandaşı K.Y.nin gazetesinde gördüm.akepenin edirnede olmasını istemeyene halk,buna chp lilerde dahil,bu seçimde oylarını mhp den yana kullanacaklar gökhan bey.

Avatar
chp li 10 yıl önce

yar saçların lüle lüle hamdi sana güle güle

Avatar
Terzi 10 yıl önce

%65 namik kemal döleneken, %25 nejat gencan, %10 hamdi sedefçi. chpnin namik kemal döleneken ile yerel seçimlerdeki tahmini oy oranı %71, nejat gencan ile %58, hamdi sedefçi ile %62. bu tahminleri de not edin.