banner137
banner12
Okul yılları öncesinde 23 Nisan’ın çocuk bayramı olduğunu bilirdik.Ancak okuma yazmayı öğrenmeye başladığımızda ise 23 Nisan’ın ne olduğunu bilerek anlamaya başlamış, aslında bunun temelinde Çocuk bayramından ziyade Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulması,Ulusumuzun egemenliğinin ilanı olduğunu öğrenmiştik.
Aradan yıllar geçti,büyük coşkularla kutladığımız Çocuk bayramı unutulmaya,unutturulmaya başlandı ve alınan bazı kararlarla resmi kutlamaların dışında kutlanması kararı alındı.Çok tepki aldı diyeceğim ama; diyemiyorum! Lafla peynir gemisinin yürüdüğü ülkemde boş boş konuşanlar yine meydanlara çıktı, attı, tuttu.Yani siyaset yaparak malzeme elde etmeye çalıştılar.
Allahtan sanal alem vardı da birileri burada tepkisini dile getirdi ama buda yetmedi. Yani sizin anlayacağınız gösterilen tepki boştu ve aslında yoktu.
Gelelim ilimizde ki duruma! Kutlamaların protokol bazında yasak olması sonrasında CHP boş durmadı ve kutlamaların dışına çıkarak kendine malzeme çıkarmak adına farklı noktalarda yürüyüşler,etkinlikler yaptı.CHP li belediye olunca ev sahibi edasında bir şeyler yapılmak istendi.Oldu mu peki?Olmadı!...
Neden mi?
Bakın; saat 10:00 da resmi tören vardı.Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda Atatürk anıtına çelenk konulacak saygı duruşunda bulunulacaktı.Gayet güzel bunlar olurken kentin CHP li Belediye başkanının olmaması dikkatimi çekti.Sonrasında aynı şekilde il başkanının olmaması da dikkatimi çekti.Ama en çok dikkatimi çeken Ak Parti İl Başkanının orada olmasıydı.Bu arada CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Geçmiş Atatürk anıtında ki törende varken sonradan ortadan kayboldu.Anladığım kadarı ile “ben burada ne arıyorum”deyip yanlış yaptığını anladı ve kayboldu.Törenleri karıştırmış olabilir….
Çünkü onların ki öğlenliğin yapılacaktı. Bakın nasılda ötekileştirdim yada ötekileştirdiler.
CHP nin yaptığı etkinliğe “ötekileri”dedim.Bu memleketin başına ne geliyorsa zaten ötekileştirmekten geliyor.
Ayrı ayrı etkinlikler yapmak,farklı noktalarda bir takım işler yapmak hep aynı mantıkta politika güdenlerin işi.Kimse farkında değil düne kadar hacı,hoca,yobaz bu ülkede farklı muamele görürken, bugün o dönemde onlara o farklı muameleyi gösterenler farklı muameleler görüyorlar.Yani Ak partinin yıllardır yaptığı ve başardığı “gidin aralarına karışın.Onların olduğu yelerde türbanla,tesettürle,sarıkla,cübbe ile gezin” dediler.
Yani gözümüze soka soka biz buyuz dediler.zaten biliyorduk ve inkarda eden olmadı ama istedikleri oldu.Farkındalık yaratarak kabul ettirdiler.
Şimdi a benim Cumhuriyet Halk Partim.Sorarım size?...
Ayrı gayrı yapacağınıza bugün adam gibi gelip kalabalık bir şekilde Atatürk anıtına çelenk sunma törenine katılsaydınız,Selimiye meydanına gelerek oradaki sönük havayı coşturmak için kalabalık bir şekilde evde yatan tatil yapan çocuğunuzu alıp o meydana gelseydiniz ne olurdu?Böylemi Cumhuriyete sahip çıkacaksınız? Böylemi evlatlarınıza örnek olacaksınız?
Öğlen düzenlenen etkinliğe göz ucu ile baktım ve yazıklar olsun dedim.CHP Milletvekili Recep Gürkan başta ,Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yanda onunda yanında İl Başkanı ve araksında sağında solunda CHP li bir grup partili.
Arkadaşlar; bu Çocuk bayramı.Ama sizlerin yanında bir elin beş parmağı sayısı kadar bile çocuk yoktu.Sırf basına malzeme olsun diye kucağınızda bir iki çocuk ve senaryodan öpücükler çocukların yanaklarına.Nasıla basın çekiyor ya! Onlarda öğrendi artık hangi karenin gazete ve tv ekranlarında yer bulacağını.
Ohh ne ala be! Burada bir şeyler yapmak istiyor ve sesinizi duyurmak istiyorsanız, bugün Atatürk anıtında onların yanında olmalıydınız ve gücünüzü göstermeliydiniz.Bu tüm Türkiye için geçerli. Biz Atamızı ve onun bize olan emanetini daha çok seviyor ve koruyoruz mesajını vermeliydiniz.
Ama gördüm ki bir tek olmaması gereken adam vardı.Ak Parti İl başkanı Müjdat Kahve…Helal olsun her şeye rağmen geldi,anıtta hazır bulundu ve törenler süresinde orada oldu.
Şimdi sorarım boyalı basına.Eğer bu töreni CHP yapıyor olsaydı ve Ak Parti İl Başkanı Müjdat Kahve bu törene katılmasaydı vay haline.Yazarda yazardılar.Vay efendim Ak partiler nerede diye?
Şimdi sorarım size? Bu en önemli günde anıtta neden CHP il başkanı veya CHP liler yoktu?İşte ben bunu anlamıyorum ve anlatmak istiyorum.
Ayrı gayrı yapacağınıza bir olun birlik olun ve dik durun.Onların olduğu her yerde sizde olun.Gücünüzü gösterin.Bu ülkeye sahip çıktığınızı hissettirin.Yoksa gücünüzü gösteremiyor musunuz?
Bugün ben biraz onu gördüm.Yanınızda halk yoktu.Sadece siyaset vardı.Bilmem anlatabildim mi!....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.