banner137
banner12
Şehir içindeki trafiği düzeltmek, düzenlemek elbette Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerin işi gibi görünse de aslında Belediyenin burada görev ve sorumluluğu daha büyük.Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler şehir içindeki araç trafiğinin akışını, hatalı parkları ve benzerini düzenlerken Edirne Belediyesine ait Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü de hem ulaşımın rahat ve akıcı olmasını sağlar, gerekli alt yapıyı hazırlar, hatalı parklanmaları ise minimize ederek yayaların bu kentte insanca yaşamasını sağlar.
Aslına bakarsanız Edirne cadde ve sokaklarında bulunan yaya kaldırımlarına yaya kaldırımı demek pek mümkün değil.Kentte maalesef geniş yaya alanları, güvenli yaya kaldırımları yok.Buna paralelde araçlara uygun otoparklarda hiç mi hiç yok.Çünkü yaya kaldırımları oto park gibi kullanılıyor ve dahası belediyede buna seyirci.Neden mi?
Sırf oy kaygısından dolayı birilerine ekmek kapısı açsın diye bazı yerlere illegal otopark uygulamaları yaptırmış,kişilere özel haklar tanımış, dahası hazineye ait caddeleri bile kiraya vererek buradan gelir etme yolunu bile seçmiştir.
Sayın başkanın her defasında “Çağdaş kent” dediği Edirne’de aslında çağdaşlıktan uzak bir hava var.Çağdaş kentin çağdaş insanları olur,kurallara riayet eder ve hak hukuk kavramlarını çok iyi bilir.Ama gelin görün ki insanımız kentimizde dar olan sokaklarımızı adeta otopark gibi kullanıyor, kafasına göre araçlarını bırakıyor yaşanan bu gelişmelere ise birileri sadece seyirci kalıyor.Şimdi adam olsa ve adam olsak her şeyden önce araçlarımızı gelişi güzel çekmez, yayalara ayrılmış alanlara araçlarımızı park etmez yasal olan otoparklara da araçlarımızın parkını sağlarız.
Biraz başa dönmek gerekirse parasızlıktan ağlaşan belediyemiz için aslında önemli sayılacak bir gelir kapısını çok uzun zaman önce bizzat aralamış ve sayın başkana öneride bulunmuştum.Herhalde kaymaklı iş olmadığını anlayınca pek üstünde durmadı ve bugüne kadarda bu konu ile ilgili bir girişimi de olmadı.
Bugün örnek olarak 50 liralara kiraya verdiği otopark alanlarını istese bin TL ye vermesi mümkün.İstihdama yönelik birinin yakını yada partilisi olduğu için işe adam alacağına adamlara iş verse hem belediye kazanacak hemde yan gelip yatan sözde çalışanlar bir işe yarayacak.Nasıl mı?
Onu da anlatayım!Belediye Ulaşım hizmetleri müdürlüğü var bildiğiniz üzere.Hani şu her yere turuncu renkli boruları koyan.İşte o müdürlük.Tabi ulaşım deyince aklınız hemen Serhad Birliğe gitti.Çünkü onlarla yatıp kalktıkları için…
Neyse; bu boruları araçlar park etmesin diye,yolların ayrımı yapılsın diye falan filan işlerde kullanıyorlar.O borunun tanesi 80 TL.Yani bugün Edirne cadde ve sokaklarında kaç adet var hiç saymadım ama bir gün mutlaka sayacağım.Bu borular çağdaş kentlerde olmaz.Çağdaş kentte konulan işaret ve trafik levhalarına Çağdaş kentin çağdaş insanları saygı gösterir ve uyar.Ne kadar çok boru varsa bu kent o kadar çağdaşlıktan uzak demektir.
Bu yüzden de her tarafımız boru doldu.
Gelelim sadede.Ulaşım Müdürlüğü olarak alacağın iki adet ahtapot adı verilen çekici ile bu kentte gelişi güzel yapılan parklanmaları, yaya alanlarını işgal eden araçları çok değil iki hafta içinde ip gibi yaparsın.Ama oy kaygın olmayacak!...
Yaya kaldırımı üzerinde araç mı var.Oy kaygın yoksa çekeceksin.Park yapılmayan yere araç mı park etmiş.Oy kaygın yoksa çekeceksin.Bu arada bu araçların alımını yaptıktan sonra darphane gibi para basacağını unutmayın.Bunlara alınacak personel, yedi emin otoparklar derken, istihdama yönelikte bir kapı açmış olacağımızı unutmayalım.
Kur baskıyı, yap uygulamayı bak kentte araç trafiği nasıl rahatlayacak, yaya alanları, ara cadde ve sokaklar nasıl rahatlayacak.Ama oy kaygın olmayacak…Ulaşım müdürlüğü aslında hem ceza kesme yetkisine hemde araçları çekme yetkisine sahip ama oy kaygısından dolayı zor.
Peki 50 TL ye kiraya verdiğin otoparklar böyle bir cezai durum ortaya çıkarsa ve halk bu otoparklara uzun veya kısa süreli parklanma yaparsa, otoparkçının işleri artmaz mı?Kira gelirin aylık bin TL ye çıkmaz mı?Ama nerde nato kafa nato mermer!!!!!
Her yere boru dikeceğine kuralları uygula, vatandaşı uymaya zorla.Tabi oy kaygın yoksa…..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.